Kihirdették az idei Országos Pálinkaverseny győztesét!

Agro Napló
Évek óta azt tapasztaljuk, hogy növekszik a minőség, ami számunkra nagyon fontos visszajelzés – jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga a 2023. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadóján.

Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a minőségi fogyasztás az, amire érdemes hangsúlyt fektetnünk. Mindannyiunk felelőssége a szemléletformálás, a tudatos alkohol fogyasztásra való felhívás. Dr. Felkai Beáta Olga kifejtette, hogy a korábbiakban az Agrárminisztérium létrehozta a pálinkatörvényt. A szabályozási környezet mellett azonban fontos a támogatási oldal is. Az elfogadott KAP stratégiából a tárca a jövő év elején is tervez az élelmiszeripar számára újabb keretet megnyitni. Bízunk benne, hogy ebben az italgyártás profitálhat – tette hozzá.

Fotó: Vermes Tibor, Agrárminisztérium

A helyettes államtitkár pozitívan értékelte, hogy egy ilyen nagy múltú ital és az ehhez kapcsolódó fogyasztási kultúra fejlődik, emellett pedig a gyártók teljesítménye is emelkedő pályán van. Remélem, hogy a továbbiakban is megmarad a jó munkakapcsolat a Pálinka Nemzeti Tanács és az agrártárca között – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Idén a „Magyarország legjobb pálinkája – 2023” díjat A Kövér Pálinkafőzde Besztercei Szilvapálinkájának adta át dr. Felkai Beáta Olga.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!