Lépések a fenntartható élelmiszeripar felé
A felére kell csökkenteni 2030-ra az egy főre jutó globális élelmiszer-pazarlást, valamint csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget, beleértve a bet...
A felére kell csökkenteni 2030-ra az egy főre jutó globális élelmiszer-pazarlást, valamint csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget, beleértve a bet...
Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában idén a balatoni „fröccsutcák” és a szépasszonyvölgyi „pince utcák” vizs...
Évek óta azt tapasztaljuk, hogy növekszik a minőség, ami számunkra nagyon fontos visszajelzés – jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga a 2023. évi Ország...
A tej pozitív tulajdonságai miatt az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezete (FAO) június 1-jét jelölte meg a Tej Világnapjának.
Az Agrárminisztérium pénteken mutatta be a honlapot, amely segítséget nyújt a Magyarországon forgalmazott élelmiszerek megismeréséhez és eligazít a kü...
Átadták az MPM Research Kft. vízelvonásos technológiával működő, Kavali nevű zöldség- és gyümölcsfeldolgozó gyártóüzemét csütörtökön, Mórahalmon.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.