Forrás: MTI


Az idén a magyar szőlőtermesztők 4,5-4,8 millió mázsa szőlőt szüretelhetnek le, az ebből előállított bor mennyisége pedig 2,8 és 3,2 millió hektoliter...

Elsőként Európában a Varga Pincészet megkezdte a Csabagyöngye szőlő szedését így megkezdődött az idei szüret Magyarországon – közölte a cég az Agro Na...

Az európai borpiaci helyzet indokolttá teszi, hogy segítséget kapjanak a szőlő- és borágazat szereplői; mivel a sokéves átlagnál jelentősen több, mint...

A magyar borágazat nagyon fontos a magyar mezőgazdaság és a kormány számára, hiszen számos olyan családi gazdaság termeszt szőlőt, majd készít bort, a...

Az Európai Unió bortermelése a nemzetközi állománynak több mint hatvan százalékát tette ki az előző évben – idézte az Agrárgazdasági Kutató Intézet je...

A világ vezető bortermelője Olaszország maradt 2018-ban is. Tavaly 15 éve a legtöbb bort termelték a világon, 17 százalékkal többet a 2017. évinél.

Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.
Az Északi-középhegységben egyre gyakoribbá váltak a farkasészlelések, miután védett európai szürke farkasok telepedtek meg a régióban.