Tűnnek el a szőlőültetvények, egyre kevesebb a bor
Csökken a világ bortermelése az éghajlatváltozás miatt és látványosan változnak a fogyasztói szokások is.
Csökken a világ bortermelése az éghajlatváltozás miatt és látványosan változnak a fogyasztói szokások is.
Az európai alkoholgyártók, különösen a bortermelők számára komoly kihívást jelenthet Donald Trump amerikai elnök áprilisra tervezett 200 százalékos vámtarifa-emelése.
Borászat 4.0 – a technológiai újítások sokat segítenek a szőlőtermesztésben és borkészítésben.
Nem csak a fiatalok, a középkorúak életmódja sem kedvez a kulturált borfogyasztásnak.
Hamarosan indul a hazai borok bel- és külföldi népszerűsítését segítő program Magyarországon.
A bortermelők a növekvő költségek ellenére csak mérsékelt áremelést tudtak érvényesíteni.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.
Az elsőként rozét fogyasztók nagyobb valószínűséggel válnak borfogyasztóvá, mint az elsőként fehér- vagy vörösbort fogyasztók.
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
A szélsőséges időjárás jelentős mértékben befolyásolta az idei bortermést a Tokaji borvidéken.
Komoly problémák vannak jelenleg a magyar borágazatban, nagy változásokra lenne szükség.
A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás keretében fokozni kell a kutatás-fejlesztési tevékenységet és azok támogatását a borágazatban.
Szakmai kampány fókuszában a talaj, mint a terroir egy eleme és annak összetett hatása.
Cikksorozatunk második részében a Bikavér és a Csillag hazájába látogatunk.
Sokáig fogják még emlegetni a 2024-es évet a hazai borászok, de nem épp jókedvükben.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a Magyar Talajtani Társasággal együttműködve különleges programsorozatot indít.
A miniszter szerint kulcsfontosságú a borászok összefogása a jövőben, és érdemes lenne pezsgőt és mustot is értékesíteni.
Hamar jön a szüret, nincs sok idő a szépítésre – Szekszárdon esőért, Egerben napsütésért imádkoznak a borászok.
Mi a helyzet az Európai Unióban a növényvédőszer-maradványokkal az élelmiszerekben?
A májusban lefutott szezonális előrejelzések alapján egyelőre azt mondhatjuk, hogy bizony meleg nyarunk lesz.
Átfogó terv készült a kultúrnövények biológiai sokféleségének növeléséről az európai városokban.
Vannak hidegtűrő fajok, melyek korán kiültethetők, és akadnak olyanok, amelyek könnyen megfáznak.
Már megint jókora kontraszt alakult ki a nyugati és keleti régiók között itthon.