Jön a heves zivatar, másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Jön a heves zivatar, másodfokú figyelmeztetést adtak ki

MTI
Vasárnap Győr-Moson-Sopron vármegyében, hétfőn a keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok - figyelmeztetett a HungaroMet Zrt.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron vármegyében vasárnap hevesebb zivatarokra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

Hétfőn pedig Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében várhatóak hevesebb zivatarok, így itt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Északnyugatról jön a hivar

Az előrejelzés szerint vasárnap késő délután az északnyugati területeken nő a zivatarok valószínűsége, a határon túlról akár heves zivatarok is besodródhatnak viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökéssel, jégesővel és felhőszakadással társulva. Estétől fokozatosan az északi, északkeleti területeken, majd az Alföldön is kialakulhatnak intenzív zivatarok.

Ezekhez kapcsolódóan viharos, erősen viharos széllökés, nagy méretű jégeső és felhőszakadás is előfordulhat. Egy adott pont felett a cellák ismétlődő jelleggel is áthaladhatnak, így helyenként 50 milliméternyinél több csapadék is eshet. Este a zivatarok száma várhatóan csökken. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a légkörben található nagy mennyiségű szaharai por érdemben csökkentheti a heves zivatarok kialakulási valószínűségét.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Szaharai port hoz a szél

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?