Hiánypótló szakmai rendezvény Hódmezővásárhelyen (x)

PR
A nagy múltra visszatekintő hódmezővásárhelyi rendezvény ugyan továbbra is állattenyésztési fókuszú, de mára a teljes mezőgazdaság lenyomata is egyben: az eseményen helyet kap a növénytermesztés, a kapcsolódó háttéripar és a finanszírozás szereplői is jelen vannak.

A 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői mindig is a hagyományok megtartására és egyben a szakmai fejlődésre összpontosítottak. A szakkiállítást megelőző, mára már hagyományosnak mondható díjátadó eseményen elhangzott: a szervezők célja a kiállítások során nem csupán a régi szokások tisztelete volt, hanem az a törekvés is mindig szerepet kapott, hogy a legfrissebb fejlesztések és újdonságok is helyet kapjanak a rendezvényen.

A szakkiállításon idén is jelen lesznek azok a kiállítók, akik elkötelezettek a magyar mezőgazdaság előmozdítása iránt, és nem csupán megélni, de fejlődni is szeretnének ezen a területen. A szervezők az elmúlt években komoly infrastrukturális fejlesztéseket hajtottak végre annak érdekében, hogy a kiállítást zökkenőmentesen és magas színvonalon tudják megrendezni.

A teljes mezőgazdaság keresztmetszete

Az esemény eredetileg egy szűkebb körű állattenyésztési szakmai találkozóként indult, de mára már átfogja a mezőgazdaság teljes spektrumát. Kertészeti és szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó kiállítók is jelentős számban képviseltetik magukat az eseményen. Emellett fontos háttéripari szakkiállítók és szolgáltatók is jelen vannak, így a mezőgazdasági termelők teljes körű betekintést nyerhetnek az agrárium fejlődésének főbb irányairól és az aktuális újdonságokról. A mostani rendezvény a szokásosnál is több külföldi vendéget, kiállítót vonz, ahogy egyre több a háttéripari kiállítók száma is.

XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok programjai

Mint minden évben, idén is kiemelt fontossággal bírt a szakmai zsűri általi munkabírálat. A pályázatok értékelését soha nem a kiírók vagy a kiállítás szervezői végzik, hanem elismert szakemberek és az egyetemek kiváló szakértői alkotják azt a testületet, amely felelős a beérkező pályaművek minőségének felméréséért. Ennek következtében a díjakat egyértelműen szakmai elismerésként lehet értékelni.

Szakmai program és párbeszéd

Az idei esztendőben a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel fogtunk össze azzal a céllal, hogy egy komoly szakmai konferenciát szervezzünk és tartsunk meg a rendezvényen – mondta el az eseményen Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette: a rendezvény két napján, csütörtökön és pénteken kerekasztal-beszélgetések, valamint szakmai előadások lesznek. Ennek a fenntarthatóság és a jövőbeni állattenyésztés lesz a témája, a különböző előadásokkal igyekeznek az előadók megvilágítani azt, hogy milyen lehetőségek vannak a szektor szereplői előtt, milyen út vezet oda, hogy a jövőben az állattenyésztést meg tudják tartani a termelők, miközben rendkívül sok támadás éri a szektort.

A kiállításon rendezendő konferenciák

Mint fogalmazott: nem elég az időjárás viszontagságainak problémaköre, a különböző zöld ideológiák az állattenyésztést teszik felelőssé és bűnössé azért, hogy a bolygónk éghajlata felmelegszik.

Újdonságok a kiállításon

Hozzátette: a szakmai előadások lebonyolítása során a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is nagy szerepet kap.

A technikai lehetőségekkel kapcsolatban megjegyezte azt is, hogy a rendezvény portálján folyamatosan lehet vásárolni a kiállításra a jegyeket, kedvezményesebben, mintha az érdeklődők személyesen vásárolják meg. Ez egy lehetőség is egyben azoknak, akik a digitális vívmányokat használják és alkalmazzák. Az idei évben újra lesz buszjárat, amely a városból félóránként járnak a kiállítás helyszínére.

Állattenyésztési és mezőgazda napok – térkép

A szervezők a tavalyi esztendőben, a Hód-Mezőgazda Zrt.-vel együtt kialakított egy tanösvényt a kiállítási területen, és a tananyag egy szeletét mutatják meg az érdeklődőknek. Ezen belül a talaj kiemelt szerepet kap, tavaly talajszelvény bemutatására is sor került.

Hód-Mezőgazda Tanösvény – edukációs szakmai program

Az állattenyésztés mellett ugyanakkor természetesen megjelenik a rendezvényen a kapcsolódó növénytermesztés, háttéripar, és minden más, fontos szereplő is, hiszen hagyományosan jelen vannak a bankok, a pénzügyi szektor is.

A 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok DÍJAZOTTJAI

Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázat 2024

Dr. Gyuricza Csaba – a termékdíj pályázatok fővédnöke

A zsűri tagjai:

  • Prof. Dr. Gyuricza Csaba – a MATE (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) rektora, a zsűri elnöke, egyben a termékdíj pályázatok fővédnöke
  • Sipos József – címzetes egyetemi docens, a Sumi Agro Hungary Kft. munkatársa, a Sipos Gazda brand tulajdonosa
  • Dr. Molnár Tamás Géza Ph.D – az SZTE (Szegedi Tudományegyetem) Mérnöki Kar Gépészeti Intézet docense

Növénytermesztés

Inputanyagok (vetőmag, agrokemikália), termesztéstechnológia 2024

Nagydíj: Agrova Kft. – Speciális mikrobiológiai talajoltó készítmények a talaj foszforkészletének feltárására

Bővebben a díjazottakról

ÁLLATTENYÉSZTÉSI TERMÉKDÍJAK 2024

A zsűri tagjai:

  • Dr. Wagenhoffer Zsombor – a Magyar Állattenyésztők Szövetsége ügyvezető igazgatója, aki egyben a zsűri elnöke
  • Dr. Sallai László – a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának főiskolai docense
  • Dr. Annaházi László – az Anipharma Kft. ügyvezető igazgatója

Állategészségügy, szaporodásbiológia, élelmiszeripar

Nagydíj: Zilda Tejüzem – Makrom Kft. – Embrió Kft.– MTKI Kft.: A2A2 tejtermékek előállítása komplex rendszerben.

Bővebben a díjazottakról

Termékdíj pályázatok díjkiosztó ünnepsége

Fotók: Hód-Mezőgazda Zrt.

Forrás: www.agronaplo.hu

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?