Ez a szakma szinte teljesen kihalt Magyarországon: te tudod, mit csinál egy teknővájó?
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
Fontos az olyan borászatok kialakítása, amely tiszteletben tartja a hagyományokat, de egyúttal nyitott az innovációra és a fogyasztói igényekre is.
Megfelelő innovációkkal az erdőkre alapozott gazdaság a klímaváltozás hatásainak mérséklése mellett versenyelőnyhöz juttathatja Európát.
Fontos kérdések merültek fel a pásztorkodás jövőjéről a második alkalommal megrendezett szakmai fórumon.
Idén is készül szakmai programokkal a kiállítás mellett a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Az iparági várakozások szerint idén nőhet a fakitermelő képzésekre jelentkezők száma.
Ötödik alkalommal látta vendégül a gazdákat és a szakembereket a Baranya vármegyei Újpetrén Kohlmann József és Ferenc.
Jön a digitális LABOR szakrendszer.
Augusztusban eldől, melyik 2021-ben az Év Kenyere.
Új mezőgazdasági integrátori cég alakult AgroLink Zrt. néven.
Az eddig kifejtett közös munkájukat kívánják még hatékonyabbá tenni.
Komoly kihívásokkal kell szembenézniük a szektor szereplőinek.
Tokaji gin lett a világ egyik legjobbja
Az Agrárszakma iránytű bemutatja a mezőgazdasági és élelmiszeripari képzéseket.
A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. az év végéhez közeledve november 21-én megtartotta a Szakma Napja elnevezésű rendezvényét, amelyen minden évben egy...
Komoly szakmai fejlődést biztosít a képzés elvégzése.
Veszélyben a juhász szakma.
Az indiai szamóca, más néven pimpó egyre nagyobb területeket hódít meg itthon, de fogyasztása nem ajánott.
A klímaváltozás és a megváltozott tájhasználat következtében egyre nagyobb kockázatot jelentenek az erdőtüzek.
Itt a figyelmeztetés, miszerint a Közel-Keleten és Európában is rendkívüli hőhullámok és vízhiány tapasztalható.
A tavaszi fagyok várhatóan 10-15%-kal csökkentik majd az országos termést, de egyes fajták esetében 50-60%-os lehet a kiesés.
Több kutatás igazolja, hogy a túlzott műtrágyahasználat, valamint a nem megfelelő talajerő-gazdálkodás és talajművelési gyakorlatok jelentős károkat okoznak.