2024. május 3. péntek Tímea, Irma
Nagy vihar jön Magyarországon, még havazhat is: erre jobb lesz felkészülni

Nagy vihar jön Magyarországon, még havazhat is: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
A hét első felét esős, záporos, zivataros, hűvös idő tölti ki, a második felében nem áll útjába a melegedésnek front, és egyre kevesebb helyen fog esni. Szerdán visszahűl néhány fokot a levegő, de csütörtöktől egyre több napsütés és kevesebb eső, zápor, zivatar valószínű, vasárnap száraz idő ígérkezik. A hét közepi néhány fokos visszaesést fokozatos melegedés követi, vasárnap akár 20-25 fokot mérhetünk.

Kedden még csak súrol minket nyugaton a hidegfront, ott már hűvösebb lesz, néhol 10 fok alatt maradnak a maximumok, míg délkeleten 21 fok lehet. Mit sem veszít szeszélyességéből az április, hiszen eső, hó, zápor, zivatar mind lehet egy napon belül - írja az Időkép. Kedd reggelre egyre több helyen elered az eső a Dunántúl nyugati, északnyugati, északi részén. A Kőszegi-hegységben hó hullhat, a legmagasabb részeken akár néhány centi. Délután dél felől érkeznek záporok, többségében a Dunántúlra, ahol néhány zivatar sem kizárt. Keleten várható a legtöbb napsütés és a legkevesebb zápor. Élénk lesz az északkeleti, nyugaton északi szél és több helyen erős lökésekkel kísért.

Szerdára borongós idő köszönt ránk, már előtte éjjel dél felől országos öntözést hoz a hidegfront. Fokozatosan észak felé araszol a csapadéktömb, de napközben még beágyazott záporok, zivatarok kialakulhatnak. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél felerősödik, helyenként viharos lehet. Nyugaton 6, keleten 16 fok lehet a csúcshőmérséklet. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!