2024. május 26. vasárnap Fülöp, Evelin

Viharokkal csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, mikor ér ide az eső

agrarszektor.hu
Élénk, erős déli-délnyugati széllel érkezik a meleg levegő szombaton, 21-22 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Ám a délutáni órákban esővel, viharos széllel és záporokkal egy hidegfront éri el az országot, aminek következtében hirtelen több fokot hűl majd a levegő.

Szombaton a délutáni órák második felében esővel, záporokkal, erős, viharos északnyugatira forduló széllel hidegfront éri el az országot nyugat, északnyugat felől, előtte viszont még kimondottan meleg tavaszias időben lesz részünk - írja az Időkép. A meleg levegő élénk, erős délnyugati széllel érkezik. A kezdeti napos időt ugyan erős fátyolfelhősödés váltja majd, de ezekből a felhőkből még nem fog esni. Délutánra az ország nagy részén 17 és 22 fok közé melegszik a levegő, a legmelegebb délen, délnyugaton és a front érkezése előtt Sopron környékén lesz.

Ahogy megérkezik a hidegfront, hirtelen több fokot hűl majd a levegő, egyelőre búcsút inthetünk a 20 fok fölötti hőmérsékletnek. Hétfő és kedd hajnalban ismét előfordulhatnak fagyos tájak. A lehűlés nem lesz tartós, keddtől erősteljes felmelegedés jelei mutatkoznak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?