2024. május 26. vasárnap Fülöp, Evelin

Fontos dolog történt a pusztazámori hulladéklerakónál: ezt jó tudni

MTI
A madarak védelme érdekében földkábelbe fektette az E.ON Hungária a szabad vezetékeket a pusztazámori hulladéklerakónál - közölte a társaság.

A Pest vármegyei hulladéklerakó környéke számos madárfaj élőhelye, de a térség településeinek is érdeke a beruházás, hiszen a vezetékekre hulló ágak gyakran okoztak áramszünetet - indokolták a 20 millió forintos fejlesztést, amely a közlemény szerint mind a madárvilág életét, mind az áramellátást biztonságosabbá teszi. A vezeték nélkül maradó oszlopokat és madárkiülőnek alkalmas kereszttartókat nem bontják el, így a gólyák biztonságos fészkelőhelyeket alakíthatnak ki azokon.

Korábbi tájékoztatása szerint az energiavállalat 2023-ban és 2024-ben százmillió forintos nagyságrendben költ madárvédelemre, hogy védje a fészkelő- és táplálkozóhelyeket. Tavaly a kaposvári és a Nagykanizsa melletti bagolai hulladéklerakó területén végeztek a középfeszültségű hálózat átalakításával, korábban az áramhálózati oszlopokra több mint 3 ezer fészkelőhelyet építettek gólyáknak, a kerecsensólymoknak költőládákat helyeztek ki, magaslati kiülőket és biztonsági eszközöket szereltek föl, szigetelték a vezetékeket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?