Megint elhalasztották az új irányelv bejelentését: 2026-ig várni kell rá
Az amerikai kormány új táplálkozási irányelveit 2026 elejéig elhalasztották, ami késlelteti a hivatalos egészséges étkezési ajánlások közzétételét.
Az amerikai kormány új táplálkozási irányelveit 2026 elejéig elhalasztották, ami késlelteti a hivatalos egészséges étkezési ajánlások közzétételét.
A kutatók szerint a gazdasági sokkok újraírják az étkezési szokásainkat, és ez nem feltétlenül jó.
Az Egyesült Államok decemberben új táplálkozási irányelveket vezet be az elhízás elleni küzdelem jegyében.
Rákellenes csodadiéták nincsenek, a valódi megoldás a táplálkozási szélsőségek kerülése.
A rizs a világ egyik legfontosabb alapélelmiszere, sok érdekesség van vele kapcsolatban, kezdve a termesztésétől, a feldolgozási lehetőségekig.
A szakértők szerint kedvező élettani hatása lehet a gyömbér rendszeres fogyasztásának.
Fontos, hogy az űrhajósoknak ne csak a testüket, hanem a lelküket is táplálják a világűrben.
Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint 13 globális válsággócban súlyosbodik az éhezés.
A vadföldgazdálkodás bevezetése komplex feladat, amely számos ökológiai, gazdasági és technológiai tényező figyelembevételét igényli.
Új, szemléletformáló kampányt indított az Agrárkamara Szécsi Zoltán olimpiai bajnok részvételével.
Az egészséges táplálkozás sok örömet is rejt magában, egy sor finom fogással tehetünk valamit a szervezetünk ellenállóképességéért.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a lakosság élelmezéséhez elengedhetetlen a fenntartható vízgazdálkodás.
Egyre bátrabbak a vadállatok a Balaton környékén, a szükség és az alkalmazkodóképesség hajtja őket a települések felé.
Egészséges étrenddel tehetünk legtöbbet az elhízás ellen, már 5 százalékos fogyás is sokat számít.
A középkorúaknak még jobban oda kell figyelniük az egészséges étrendre, mint a fiataloknak - szerencsére a jó választás gyakran finom is.
Szomorú adatok: minden hetedik, a magányos idősek közül pedig minden ötödik háztartásban kétnaponta sincs tápláló ebéd.
A "superfood" kifejezés elsősorban marketingcélokat szolgál, és tudományosan nem minden esetben igazolt az egészségmegőrző hatásuk.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.
Évente körülbelül 30 kg sertéshús fogy fejenként itthon, elindult a fogyasztását ösztönző kampány.

Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.