2024. május 27. hétfő Hella
Agrofuture Konferencia: fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Agrofuture Konferencia: fenntarthatóság és innováció az agráriumban

agrarszektor.hu
A magyar agrárium legfontosabb fenntarthatósági és innovációs kihívásait tűzi napirendre az Agrofuture Konferencia, amelyet idén első ízben rendez meg a Portfolio Csoport. A május 23-i kecskeméti tematikus rendezvény hiánypótló szakmai eseménynek számít a hazai agrárgazdaságban, és arra törekszik, hogy bemutassa a modern gazdálkodási követelményeket és lehetőségeket az agrárpiaci szereplőknek.

Szemléletváltásra van szükség a hazai agráriumban, ha a gazdálkodók meg akarnak felelni a modern gazdálkodási követelményeknek. A mezőgazdaságban is egyre inkább előtérbe kerülnek a fenntarthatósági és az ezzel összefüggő innovációs szempontok, amelyeket az agrárpiaci szereplőknek tevékenységeik során érvényesíteniük kell. A magyar agrárium legfontosabb fenntarthatósági és innovációs
kihívásaival foglalkozik a május 23-i Agrofuture Konferencia, amelynek helyszíne a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont lesz.

Az esemény áttekintéséhez kattintson ide>>

A konferencia az agráriumot érintő fenntarthatósági és innovációs témákat tematikus módon dolgozza fel, így hiánypótló szerepet tölt be a hazai agrárgazdaságban. A konferenciával a Portfolio Csoport kiemelt célja, hogy bemutassa és népszerűsítse a hazai gazdálkodók körében a korszerű termelés elvávásokat és lehetőségeket.

Az Európai Unió számos agrárszabályozási előírása, a klímaváltozás elleni küzdelem és az agráriummal szembeni társadalmi-fogyasztói elvárások változása olyan helyzetet teremt, amely gyökeresen új szemléletet és termelési gyakorlatokat tesz szükségessé a hazai agrárgazdaságban is. Ez ma már komoly támogatáshoz jutási kérdés is, hiszen az Európai Uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatások mind nagyobb hányadát köti környezetvédelmi és fenntarthatósági követelmények teljesítéséhez, ezért a konferencia részletesen kitér arra is, hogy a gazdálkodók miként férhetnek hozzá a legtöbb forráshoz az új feltételek között.

A rendezvény - másik kiemelt témaként - azokat az innovációs trendeket, termékeket és technológiákat mutatja be, amelyeket versenyképességük növelése érdekében ismerniük és alkalmazniuk kell a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A modernizáció az agráriumban is olyan mértékben felgyorsult, hogy az innovációs változások nyomon követése az agrárvállalkozásktól is egyre komolyabb és gyorsabb tájékozódást követel meg. A konferencia arra törekszik, hogy a legnagyobb gazdasági haszonnal járó agrárinnovációs eredményeket bemutassa az ágazat szereplőinek, így sikeres gazdasági-üzleti tevékenységeik érdekében hozzájáruljon ahhoz, hogy az innovációs termékek és technológiák alkalmazhatóságában naprakészek legyenek és felhasználásukkal minél jobb gazdálkodási eredményeket érhessenek el.

A konferencia programjához kattintson ide>>

A konferencia a kiemelt témákat színvonalas előadások és kerekasztal-beszélgetések segítségével mutatja be és dolgozza fel. Az eseményen az államigazgatási, a vállalati-üzleti és a szakmai-érdekképviseleti szféra első számú vezetői nyújtanak hasznos információkat a résztvevők számára.

Az előadók áttekintéséhez kattintson ide>>

A konferenciára a portfolio.hu weboldal „konferenciák” menüpontjában, a Portfolio Agrofood 2024 Konferencia hivatalos felületén lehet jegyeket vásárolni. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai és szaktanácsadói 35 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyeket.

A jelentkezési feltételek ide kattintva is elérhetők>>

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?