Akkora eső lehet, amilyen rég volt Magyarországon: jön a hidegfront

Akkora eső lehet, amilyen rég volt Magyarországon: jön a hidegfront

agrarszektor.hu
Visszarepít minket a tavaszba a hétfőn érkező hidegfront. Csapadék is érkezik, van, hol kedd reggelig 15-20, helyenként 25-30 milliméter eső is hullhat.

Hétfő este érkezik meg nyugat felől az a hidegfront, ami véget vet a kora nyárias időnek, és egyúttal ki is pucolja a légkörből a felettünk lévő nagy mennyiségű port - írja az Időkép. Napközben a vasárnapi naphoz hasonlóan poros, fátyolos felhőzet szűrheti meg a napsütést, miközben élénk, erős déli szél fog fújni. A hőmérséklet ismét átlépi a 25 fokot sok helyen, sőt délen akár 30 fokot is mérhetünk. A front csapadékrendszere a jelenlegi számítások szerint este 8 és 9 óra körül éri el a Nyugat-Dunántúlt, ahol az eső mellett záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak.

A front kelet felé halad tovább, így késő este és éjjel egyre több helyen alakulhat ki csapadék. Jelentősebb esőben azonban inkább a Dunántúlon élők bízhatnak: itt kedd reggelig nagy területen hullhat le 15-20, helyenként 25-30 milliméter csapadék. A csapadék kimoshatja a légkörben lévő nagy mennyiségű szaharai port, emiatt saras eső kialakulására is számítani lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!