Várják a véleményeket a vadgazdálkodási törvény változásaival kapcsolatban

Várják a véleményeket a vadgazdálkodási törvény változásaival kapcsolatban

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos oldalán megjelent a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosításáról szóló agrárminiszteri rendelet. Ezt az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre is bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére.

A földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) kormányrendelet (a továbbiakban: 383/2016. kormányrendelet) módosítása alapján a zárttéri vadtartással kapcsolatos vadászati hatósági ügyek vonatkozásában sor kerül a Pest Vármegyei Kormányhivatal országos illetékességének megszüntetésére, és az adminisztrációs terhek csökkentése és arányos elosztása érdekében ezen feladatok ellátása átkerül a területileg illetékes vadászati hatóságokhoz. A tervezet ennél fogva a 383/2016. (XII. 2.) kormányrendelettel való koherencia megteremtését szolgálja azáltal, hogy módosítja a 79/2004. (V. 4.) FVM rendeletben az „országos hatáskörű vadászati hatóságra” utaló részeket. A tervezet emellett jogtechnikai pontosítást is végrehajt.

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételeket, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. március 30-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A rendelet, annak parlamenti elfogadása esetén 2024. április 1-jén fog hatályba lépni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?