Itt van a nagy terv: ez várhat a magyar gazdákra a jövőben

Itt van a nagy terv: ez várhat a magyar gazdákra a jövőben

agrarszektor.hu
Megjelent a kormány hivatalos oldalán a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet, valamint az egyes erdészeti hatósági eljárások, bejelentések, valamint hatósági nyilvántartások eljárási szabályairól szóló 433/2017. (XII. 21.) Korm. rendelet módosításáról szóló kormányrendelet. Ezt az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban nem áll sok idő a lakosság rendelkezésére.

A földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) kormányrendelet tervezetbeli módosításai az erdészeti hatóság, az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv, a géntechnológiai hatóság, a halgazdálkodási hatóság, a vadászati hatóság, a növénytermesztési hatóság, továbbá a mezőgazdasági igazgatási szerv feladatkörét érintő változásokat foglalja magában. Az erdészeti hatósági feladatkör módosítása miatt egyúttal az egyes erdészeti hatósági eljárások, bejelentések, valamint hatósági nyilvántartások eljárási szabályairól szóló 433/2017. (XII. 21.) kormányrendelet módosítására is sor kerül.

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételeket, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. március 30-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A jogszabálytervezet legtöbb rendelkezése, annak parlamenti elfogadása esetén 2024. április 1-jén fog hatályba lépni, míg az ez alól kivételt képező rendelkezések július 1-jén lépnek hatályba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?