2024. július 25. csütörtök Kristóf, Jakab
Megváltozhat a népszerű támogatás: ezt jó, ha mindenki tudja

Megváltozhat a népszerű támogatás: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos honlapján megjelent a nemzetgazdasági miniszteri rendelet az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében nyújtott de minimis támogatásokról szóló 39/2011. (V. 18.) VM rendelet módosításáról. A tervezetet az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére.

Az Európai Bizottság 2024. május 2-án sajtóközleményben jelentette be, hogy 2024. december 31-ig meghosszabbítja az ideiglenes válság- és átállási keret (TCTF) c. bizottsági közlemény 2.1. szakaszát az elsődleges mezőgazdasági termeléssel foglalkozó vállalkozásokra, illetve a halászati és akvakultúra ágazatokra. A keret fokozatos megszüntetésének elhalasztására vonatkozó határozat lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy további hat hónapig, 2024. december 31-ig korlátozott összegű támogatást nyújtsanak az ezekben az ágazatokban működő vállalkozásoknak. Ez több időt biztosít a tagállamoknak arra, hogy szükség esetén végrehajtsák a támogatási intézkedéseket.

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételek, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. július 16-ig lehet beküldeni a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre. A rendelet, annak elfogadása esetén, a kihirdetését követő napon lép majd hatályba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?