Súlyos döntést hozott az Európai Bizottság: jönnek az újabb szankciók?

Súlyos döntést hozott az Európai Bizottság: jönnek az újabb szankciók?

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság javaslatot készített az orosz és fehérorosz gabonafélékre, olajos magvakra és az azokból származó termékekre kivetett vámok emelésére, és az intézkedéseket pénteken fogja bejelenteni - közölte Ursula von der Leyen, a Bizottság vezetője csütörtökön.

Újabb uniós szankció készül Oroszország és Fehéroroszország ellen. Az Európai Bizottság ugyanis javaslatot tett az ezekből az országokból származó egyes mezőgazdasági termékekre kivetett vámok emelésére - Írta meg a Reuters. Ahogy Ursula von der Leyen fogalmazott:

Előkészítettünk egy javaslatot az orosz és fehérorosz gabonafélék, olajos magvak és az azokból származó termékek behozatalára kivetett vámok emelésére, és több jó okunk is van arra, hogy ezt a javaslatot megtegyük.

Az Európai Bizottság vezetője szerint ez a lépés megakadályozhatni, hogy az orosz gabona destabilizálja az EU piacát ezeknek a termékeknek a tekintetében, ahogy azt is megakadályozza, hogy Oroszország felhasználja az e termékek Európai Unióba irányuló exportjából származó bevételeket. A megemelt vámok emellett azt is biztosítják, hogy a lopott ukrán gabona illegális orosz exportja ne kerüljön az EU piacára - tette hozzá Ursula von der Leyen.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?