Magyarország vetőmagokkal segíti a csádi termelőket

Magyarország vetőmagokkal segíti a csádi termelőket

agrarszektor.hu
Agrár szaktanácsadási programmal, mintafarmmal és felsőoktatási együttműködésekkel segítené hazánk Csád mezőgazdaságát és stabilitását - jelentette ki Nagy István tárcavezető, aki Keda Ballah mezőgazdasági termelési miniszterrel tárgyalt vasárnap, N'Djamenaban. A miniszter a napokban afrikai körúton van, a napokban Kenyában és Ugandában is tárgyalt.

A miniszter az egyeztetésen kiemelte, fontos, hogy Csádban stabilitás és kiszámíthatóság legyen. Hazánk éppen ezért több területen is szeretne segítséget nyújtani a közép-afrikai országnak. Nagy István az egészségügyet, az agrárium fejlesztését és az oktatási együttműködések megerősítését említette meg példaként.

Öntözési program indul

A tárcavezető partnere figyelmébe ajánlotta a magyar öntözésfejlesztési technológiákat, melyek révén csökkenteni lehet a párolgást, és a talajban jobban meg lehet tartani a vizet, így még eredményesebben lehet gazdálkodni. A térség stabilitásának fenntartásában kulcsszerep hárul Csádra, éppen ezért kiemelt figyelmet kell fordítani az élelmezésbiztonságra is. Kifejtette,

Cserediák-programról is szó volt

Nagy István az oktatási együttműködések szorosabbra fűzését is felajánlotta. Ennek értelmében hazánk támogatná a diákok cseréjét és a tudásátadás megkönnyítését a két ország között. A tárcavezető példaként említette a hazánk közreműködésével működő FAO agrárösztöndíj programot és a Stipendium Hungaricumot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!