Olyan időjárás jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, mi vár ránk

Olyan időjárás jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, mi vár ránk

agrarszektor.hu
Egy nap tavasz jön Magyarországon, délen 16-17 fok lehet csütörtökön. A januári "meleg" azonban nem tart sokáig, péntekre egy csapásra visszatér a tél.

Jelentős enyhülés jön a következő óráktól, délnyugat felől valósággal ömlik be a melegebb levegő, ami az egyre többfelé feltámadó délies szélnek köszönhetően a talaj közelében is fogja éreztetni hatását - írja az Időkép. Esővel, záporokkal tarkított időjárást tartogat a holnapi nap, de főként az ország déli felén hosszabb időszakokra is felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. A kevésbé szeles északi és nyugati tájakon 10 fok alatt maradnak a maximumok, míg az ország szeles déli-délkeleti felén 10 fok fölötti értékeket mérhetünk. A legmelegebb a déli határ közelében lesz, 16-17 fokot mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban.

Aztán ezzel vége is a januári tavasznak. Csütörtök éjjel erős, viharos északi-északnyugati szél támad, az érkező csapadék észak-északnyugat felől egyre inkább havas esőbe, havazásba megy át, péntekre visszatér a télies idő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!