Újabb két céggel bővült a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

Újabb két céggel bővült a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

agrarszektor.hu
Újabb két agrárcég akvizíciójával növelte a szántóföldi növénytermesztésre alkalmas területeit a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Holding. Magyarország legnagyobb földterülettel rendelkező vállalatcsoportja az Agro-Várkony Csoport és az Aranyszarvas Csoport felvásárlásával tovább erősítette pozícióját az agráriumban.

A Mészáros Csoport a mezőgazdasági ágazatban csaknem 20 termelő vállalatával több mint 50 ezer hektáron gazdálkodik, és a cégcsoport legfőbb célja, hogy Magyarország legnagyobb élelmiszer- és takarmányalapanyag gyártója legyen, ezzel biztosítva hazánk élelmiszeriparának stabil alapanyagellátását. Ennek érdekében folyamatosan keresik itthon és külföldön egyaránt az üzleti lehetőségeket, valamint az olyan nagyüzemi gazdálkodásra megfelelő mezőgazdasági területeket, amelyek ezt segítik elő, de egyre gyakoribb, hogy maguk a területekkel rendelkező termelők kínálják fel földjeiket megvételre a vállalatcsoportnak - olvasható a cég közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A holding stratégiai céljai között olyan beruházások szerepelnek, melyekkel képes a további stabil növekedésre ebben a kihívásokkal teli gazdasági környezetben. Ezt a törekvést támasztja alá az a közelmúltban történt két sikeres akvizíció is, melynek eredményeképpen mostantól a Talentis Agro Holding égisze alatt folytatja működését a klasszikus növénytermesztéssel foglalkozó Agro-Várkony és az Aranyszarvas Csoport. A Szolnok környéki földeken gazdálkodó Agro-Várkony Csoport 1350 hektár haszonbérleti területtel rendelkező, 1,2 Mrd Ft-os árbevételű cégcsoport, mely három céget ölel fel - Agro-Várkony Kft., Triticum Hungária Vital Kft., Piroska-Agro Kft. Az Aranyszarvas Csoport pedig egy 1,1 Mrd Ft-os árbevételű, 1100 hektár földterületen tevékenykedő cégcsoport, melynek Tápiószentmártonban van a székhelye, és négy céget foglal magában - Aranyszarvas Zrt., Kőrösi Kft., Aranyszarvas Szövetkezet, Juropa Kft.

A Talentis Agro Holding működésének első öt évében kiemelt célunk volt nemcsak egy megbízhatóan működő cégcsoport felépítése, hanem a piacvezető szerep elérése is, melyet a növénytermesztés területén sikeresen teljesítettünk, továbbá az idei horvátországi akvizícióval nagyot léptünk előre a nemzetközi terjeszkedéssel kapcsolatos terveinket illetően is. Jelenleg idehaza több mint 50.000 hektáron gazdálkodunk, és ezzel a közép-magyarországi régióban történő két felvásárlással tovább erősítjük az agráriumban elfoglalt meghatározó szerepünket és a hazai ellátásbiztonságot

- mondta el Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az akvizíciókkal elérni kívánt céljaink között szerepel a hatékonyság növelése, a nagyobb táblaméretek, az egyszerűsített vetésterv, a homogén áru előállítása, valamint a szántóföldi zöldségek termesztése és a vetőmagelőállítás. A mezőgazdaságban mindig voltak és lesznek is kiszámíthatatlan tényezők, mind időjárási, mind gazdasági értelemben. Ebben a folyamatosan változó környezetben kell megtalálnunk azokat a jövőbe mutató megoldásokat, amelyekkel minimalizálhatjuk a negatív hatásokat, és felkészülhetünk a kihívásokra. Az új akvizíciók is abban segítenek, hogy több lábon állhassunk, és diverzifikálhassuk a portfóliónkat

- tette hozzá Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?