2024. április 25. csütörtök Márk
Durva időjárás jön Magyarországon: itt az előrejelzés arról, hol, mi várható

Durva időjárás jön Magyarországon: itt az előrejelzés arról, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Beindul a csigagyár az Atlanti-óceán fölött, az eddigi nyugodt, többfelé tartósan ködös időt okozó anticiklon leépül, helyét ciklonok és frontjaik veszik át. Viharos szél, eső, havas eső, záporok, hózáporok: ezekkel a címszavakkal is jellemezhetnénk a hét második felének időjárást. Az első hidegfront ma érkezik, szenteste, azaz vasárnap azonban jelentős enyhülés jön.

Szerda reggel még nagy területen ébredhetünk ködös időre, ám napközben északnyugat felől érkezik az első hidegfront - írja az Időkép. Nagy csapadékot a front nem hoz, néhol északnyugaton fordulhat elő gyenge eső, egy-egy zápor. Egyre többfelé feltámad azonban az északnyugati szél, ennek köszönhetően pedig felszakad a medencénket kitöltő ködtakaró és rétegfelhőzet. A csúcshőmérséklet 0 és 10 fok között alakul majd, hidegebb a leghosszabb ideig ködös tájakon lesz.

Viharos szél, eső, havas eső, záporok, hózáporok. Ezekkel a címszavakkal is jellemezhetnénk a hét második felének időjárást, egymást érik majd a frontok. Csütörtök délután északnyugat felől egy melegfront felhőzete húzódik fölénk, estétől egyre többfelé várható eső, északkeleten havas eső, helyenként havazás is. A délnyugatira forduló szél napközben sokfelé élénk, északon erős lehet, délután pedig 3 és 9 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Péntekre megérkezik a melegfrontot követő hidegfront, majd szombatra újabb hideg-, vasárnap ugyanakkor már egy melegfront érkezhet, így nehéz időszak vár a frontérzékenyekre. Ezeken a napokon gyakran lesz erős, viharos a nyugati-északnyugati szél, a gyakran változó felhőzetből pedig többfelé, több alkalommal fordulhat elő csapadék: északkeleten vegyesen hó, havas eső, hózápor, délnyugat felé haladva egyre inkább eső, zápor. Igazán hideg nem lesz: pénteken 4 és 10, szombaton 2 és 7 fok között alakulhatnak a maximumok, majd szenteste napján, azaz vasárnap jelentős enyhülés jöhet. Ekkor délnyugaton akár a 13-14 fokot is elérhetjük, miközben északkeleten csak pár fokkal emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Karácsony első napján aztán országszerte enyhe, kora tavaszias időben lehet részünk.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!