2024. április 29. hétfő Péter
Lehullt a lepel: megvan, hol lehet a legolcsóbban élelmiszert vásárolni

Lehullt a lepel: megvan, hol lehet a legolcsóbban élelmiszert vásárolni

agrarszektor.hu
Már működik a kormány árfigyelő rendszere, ahol hat nagy kereskedelmi lánc termékeinek ára hasonlítható össze. Az oldal közli a legolcsóbb országos árakat is termékenként. A megfigyelt árak kizárólag a multiláncokra vonatkoznak, a Coop, a CBA és a Reál árai nem kerültek be az adatbázisba.

Az információs adatbázis hat kereskedelmi lánc árait tartalmazza, ezek: a Lidl, a Tesco, a Spar, az Aldi, az Auchan és a Penny. A Coop, a CBA és a Reál üzletek árai nem kerültek be a rendszerbe. Az oldal termékkategóriákként tartalmazza az árinformációkat, ezek között szerepelnek például a tejtermékek, sajt, tojás, hús, felvágott, zöldség, gyümölcs, kenyérfélék, valamint a tartós élelmiszerek.

A legolcsóbb tojás 63 forint

A közölt adatokból kiderül, hogy a legolcsóbb csont nélküli sertéscomb 1299 forint, a legalacsonyabb árú 2,8 százalékos zsírtartalmú tej 209 forint, míg a legkedvezőbb árú tojás darabja 63 forint Magyarországon. A félbarna kenyér legjobb áron az Auchanban szerezhető be, itt fél kiló 399 forintba kerül az oldal adatai szerint, trappista sajtot pedig már 1899 forintos kilóáron lehet megvenni, szintén ennél az üzletláncnál.

Figyelemreméltó, hogy az Auchan több termékkategóriában is első lett, a mezőny ugyanakkor szoros, mert a többi lánc is kivívott elsőséget több terméknél, ráadásul a második és harmadik legolcsóbb beszerzési forrás sincs túlságosan lemaradva a győztestől.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!