2024. május 27. hétfő Hella

Olyan meleg jön Magyarországon, amilyen már rég volt: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Kedden kissé felemás lesz hazánk időjárása. Míg a keleti, délkeleti országrészben naposabb, nyáriasan meleg időre lehet számítani, és a 25 fokot is átléphetjük, addig nyugaton felhősebb, csapadékosabb, kicsit hűvösebb időre kell készülni. Így május második napja nagy eséllyel nyári napot hozhat. Az ezt követő napokban azonban többfelé fordulhat elő eső, zápor, ami pár fokkal lehűti majd a levegőt.

Nyugatról egy hullámzó frontrendszer éri el az országot, ami erősen felhős, borongós időt okoz a nyugati országrészben. A délutáni és esti órákban már egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor a Dunántúlon - írja az Időkép. A csúcshőmérsékletek itt 16-23 fok között alakulnak, a Tiszántúlon azonban ennél melegebb időre készülhetnek.

Keleten főleg fátyolfelhők szűrik majd a napsütést, és kevés esély lesz a csapadékra. A lassan araszoló front előtt feltámadó déli, délkeleti szél pedig melegebb levegőt szállít az ország ezen részébe. Ennek eredményeként a legmagasabb hőmérséklet 21-25 fok között alakul majd, de délkeleten néhol 25 fok fölé is melegedhet a levegő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?