2024. május 21. kedd Konstantin
Komoly bírságot kaphat a magyar halastó tulajdonosa: sokkoló, amit tett

Komoly bírságot kaphat a magyar halastó tulajdonosa: sokkoló, amit tett

MTI
A Berettyóújfalui Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki az általa üzemeltetett halastóban elpusztult haltetemeket egy mezőgazdasági területre borította - közölte az ügyészség kedden a honlapján.

A közlemény szerint a férfi egy Hajdú-Bihar vármegyében található halastó tulajdonosa, a tóban azonban üzemeltetési engedély nélkül tenyésztett különböző fajtájú halakat. A férfi, miután a halak az oxigénhiány miatt tömegesen elpusztultak, április 13. és 22. között utánfutóval egy Gáborján külterületén található földterületre vitte a tetemeket és a tulajdonos engedélye nélkül ott több kupacban elhelyezte. A földön hét különböző fajtájú hal tetemét találták meg; az össztömegük meghaladta az ezer kilogrammot - tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a hulladékgazdálkodási szabályozás értelmében a haltetemek hulladéknak minősülnek. A kezeletlenül, szántóföld mellé leborított hulladék pedig alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevőinek veszélyeztetésére. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06