Figyelem! Ezt a jelentést sokaknak kötelező elkészíteni Magyarországon
Elkészítette és a napokban weboldalán nyilvánosan elérhetővé is tette fenntarthatósági jelentését egy hazai generálkivitelező cég.
Elkészítette és a napokban weboldalán nyilvánosan elérhetővé is tette fenntarthatósági jelentését egy hazai generálkivitelező cég.
Már nem csak a különleges ízekre vágynak a sörfogyasztók, az egészségtudatosság is egyre fontosabb számukra.
Az erőfeszítések az élelmiszer-termelésből, -veszteségből és -fogyasztásból származó kibocsátások csökkentésére nem haladnak a megfelelő ütemben.
Az emberi egészség és a környezet védelme miatt is fontos a növényvédő szer hulladék szabályszerű kezelése.
Közleményt adott ki a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, amelyben EPR-díjak további emelésének hatásáról írnak.
A vadállatok számára veszélyforrást is jelenthet az erdőbe kihelyezett töklámpás, még ha jó szándék vezérel is bennünket.
A legfrissebb információk szerint az Európai Unióban több mint 58 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezett 2023-ban.
Mostanra már az élelmiszerekben és a vizekben is megtalálhatók a mikroműanyagok.
Egy tajvani vállalkozó a banánnövényből készít fenntartható textilanyagot, újrahasznosítva a mezőgazdasági hulladékot.
A hatóságok munkatársai a nyár folyamán végig fokozottan ellenőrizni fogja a Tisza-tavi horgászokat.
Ezek az anyagok számos módon hasznosíthatók, főleg a kategóriájuktól és kockázati szintjüktől függő módon.
A világon mindenhol fokozódik a talajromlás – és ezzel együtt nő az élelmiszer-ellátás bizonytalansága is.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2025-ben is folytatja szemléletformáló kampányát.
A következő évek egyik legfontosabb feladata a hulladéklerakás csökkentése, valamint a vállalatok és fogyasztók felkészítése az új, szigorúbb előírásokra.
Lábon álló növényzet, tarló és növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék nyílt téri égetése tilos itthon.
Nyugat-Európában egyre több település csatlakozik a kezdeményezéshez az élelmiszerhulladék csökkentése érdekében.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.