2024. április 21. vasárnap Konrád
Rengeteg gazda gondozza így a teheneit: a profik már így csinálják

Rengeteg gazda gondozza így a teheneit: a profik már így csinálják

agrarszektor.hu
Már 100 ezer DeLaval lengő tehénkefe vakarja a tehenek hátát szerte a világon. A gyártó első ilyen eszköze 2003-ban jelent meg a piacon, mára pedig már több mint 80 országban elérhetőek ezek az állatjóléti berendezések.

Óriási mérföldkövet ért el a tejipari és mezőgazdasági gépeket gyártó DeLaval: a svéd vállalat által tervezett lengő tehénkefék immáron 5 millió állat jólétéhez járulnak hozzá - olvasható a vállalat oldalán. Ezeknek a falra felszerelhető eszközöknek köszönhetően a tehenek maguk döntik el, mikor vakaróznak. William Eriksson, a cég termékmenedzsere elmondta, hogy a kefe szabadon leng minden irányban, és csak akkor kezd el forogni, amikor érintkezik a tehénnel. A sörték hossza és keménysége biztosítja a vérkeringés serkentését, így a kefe használatával a tehenek tiszták és nyugodtak maradnak, ami pedig a tudományos tanulmányok szerint jótékony hatással van a tejtermelésre.

A DeLaval időközben piacra dobta a tehénkefe legújabb, 2022-es szabadalmaztatott változatát, aminek a korábbi modellhez képest robosztusabb a kialakítása és egyszerűbb a felszerelése. Ahogy William Eriksson is rámutatott, hogy az új termékhez ráadásul csomagolóanyagot is használnak, így most 30%-kal több kefe fér el egy teherautón, ami lényegesen hatékonyabb szállítást tesz lehetővé.

(Címlapkép forrása: DeLaval)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!