Külföldön is hódítanak a magyar vállalatok: komoly problémát segítenek leküzdeni

Külföldön is hódítanak a magyar vállalatok: komoly problémát segítenek leküzdeni

MTI
Magyar vállalatok segítségével újul meg a Zöld-foki Köztársaság vízgazdálkodása - jelentette be az afrikai szigetország fővárosában, Praiában tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette: az Eximbank 35 millió euró hitellel segíti a mezőgazdasági, öntözési és vízgazdálkodási projektek megvalósítását a nyugat-afrikai országban.

A politikus megjegyezte: Magyarország ezen a területen tudja a leghatékonyabb segítséget nyújtani a Zöld-foki Köztársaságnak, mivel adottságaiból fakadóan nagy tapasztalatai vannak a vízgazdálkodásban, és számos sikeres projektben vett már részt az elmúlt években Délkelet-Ázsiától a Nyugat-Balkánon át Afrikáig.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Hozzátette: Magyarország célja az, hogy hozzájáruljon az élhetőbb környezet kialakításához annak érdekében, hogy az emberek ne kényszerüljenek elhagyni hazájukat. A közös projekt keretében a szennyvízből öntözéshez megfelelő minőségű vizet állítanak majd elő, aminek köszönhetően fejlődhet a mezőgazdasági szektor, új életre kelhet a természet, és a szigetország az eddiginél is vonzóbb lesz a látogatók számára.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szijjártó Péter közölte, hogy a magyar kivitelező januárban már megnyitotta irodáját a Zöld-foki Köztársaság fővárosában, Praiában, és jelenleg tíz projektmenedzser és mérnök dolgozik a vízgazdálkodási beruházás előkészítésén. A munkálatok júniusban kezdődhetnek, és öt évnél nem tartanak tovább. Ennek során megújítják és modernizálják a szigetország legnagyobb szennyvíztisztító üzemeit - tette hozzá.

A munkák hatvan százalékát magyar vállalatok végzik majd - hívta fel a figyelmet a miniszter.
Szijjártó Péter jelezte: további tárgyalások várhatóak Praiával a mezőgazdaság és a vízgazdálkodás terén megkezdett stratégiai együttműködés folytatása érdekében.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!