Horror a magyar földeken: pusztító fagy okozhat mérhetetlen károkat

Horror a magyar földeken: pusztító fagy okozhat mérhetetlen károkat

agrarszektor.hu
Akár -10 fok köré is lehűlhet a levegő a következő éjszakákon a fagyzugos helyeken Magyarországon. A telet idéző hideg, valamint a fagyos reggelek komolyan veszélyeztetik a már kifakadt rügyeket.

Beköszöntött a március, de a pénteki hidegfront erős lehűlést hozott magával - írja az Időkép. Ugyanakkor vasárnap szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, esni sehol sem fog, viszont a délnyugati szél napközben többfelé megélénkül. De a száraz levegő hatására hajnalra nagyon lehűl majd a levegő, telet idéző hidegre számíthatunk, ugyanis mindenhol fagyni fog, a legalacsonyabb hőmérséklet sokfelé -3 és -9 fok között alakul, viszont északon, északkeleten a fagyzugos helyeken akár -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Délutánra 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Forrás: Időkép

Hétfőn már időnként felhők megzavarhatják a napsütést, de szinte mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, viszont délután északon és északkeleten többfelé erősebben megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan zápor, hózápor is kialakulhat. Ezen a napon az északi-északnyugati szelet kísérhetik helyenként élénk széllökések. Ismét fagyos lesz a reggel, északon, északkeleten a fagyzugos helyeken ismét -10 fok köré hűlhet a levegő. A délutáni órákban 6-11 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Kedden is hideg lesz a reggel, szinte még mindenhol fagyni fog. Nappal 4 és 10 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők, miközben egyre többfelé válik felhősebbé az ég, és már csak kevesebb helyen számíthatunk többórás napsütésre. Viszont száraz marad az idő, esni sehol sem fog napközben.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?