2024. május 29. szerda Magdolna
Sertéspestis ide, vagy oda: ilyen eredménnyel zárja az évet a nagy mohácsi vágóhíd

Sertéspestis ide, vagy oda: ilyen eredménnyel zárja az évet a nagy mohácsi vágóhíd

MTI
Várhatóan az előző évinél lényegesen jobb eredménnyel, magasabb nettó árbevétellel zárja az évet, és a jövőt illetően is bizakodó mohácsi MCS Vágóhíd Zrt.

A Duna-parti város mellett Magyarország legnagyobb vágóhídját működtető társaság az MTI érdeklődésére közölte: év végéig a cég nettó árbevétele várhatóan meghaladja a 65 milliárd forintot, mintegy 2 milliárd forinttal lesz magasabb az előző évinél. A tavaly még 5 milliárd forintos veszteséget elkönyvelő vállalat az előző évinél lényegesen jobb eredményt is vár.

A dolgozói létszámát az elmúlt egy évben 689-ről 736 főre növelő, a Pick Vágóhíd Holding Kft. kizárólagos tulajdonában, Csányi Sándor üzletember érdekeltségében álló társaság abban bízik, hogy a cég eredményei 2021-ben is tovább javulnak amennyiben a koronavírus-járvány elleni küzdelem engedi a vendéglátó szektor, a közétkeztetés és a turizmus újbóli élénkülését.

Mindezzel együtt, közölték, így is sok bizonytalansággal néz szembe az ágazat, hiszen az afrikai sertéspestis európai terjedése, a kínai sertéshús import mennyiségének alakulása egyik napról a másikra gyökeresen képesek átalakítani a sertéshús világpiaci helyzetét. Ezért a Bonafarm Csoport stratégiai partnereként működő vállalat arra törekszik, hogy működési és termékszerkezetének kialakításával gyorsan legyen képes reagálni a váratlan helyzetekre. Lengl Tamás, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy felkészültek az ünnepekre évről évre jelentősen, mintegy 25%-kal megugró kereslet kielégítésére. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az üzemben az uniós és magyar élelmiszerbiztonsági szempontoknál is szigorúbb feltételekkel előállított prémium magyar hústermékek kapcsán Lengl Tamás kiemelte, hogy a minőségi elvárások, a megélénkülő kereslet, valamint az állatjóléti és fenntarthatósági szempontok egyaránt indokolják azok vásárlását. Az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója közölte, a vágóhíd PICK Friss hús prémium termékcsaládja mögött olyan zárt, egységes rendszer van, amelynek minden mozzanata - a takarmánytermeléstől a malacelőállításon és hizlaláson át a vágásig és csomagolásig - Magyarországon zajlik, ráadásul egy kézben van. A zárt rendszer és a magyar eredet nem csak az ellátás folyamatossága miatt fontos, hanem élelmiszerbiztonsági szempontból is kiemelt tényező, jelezte Lengl Tamás.

A cégvető szerint a fenti előnyök miatt egyre nagyobb számban jelennek meg a tudatos vásárlók a magyar piacon, mindez idén különösen érezteti hatását. Lengl Tamás szerint a magyar termelők támogatása, a magyar munkahelyek védelme és a logisztikai közelség fontosabbá válnak a mostani helyzetben, miközben a gazdasági, környezetvédelmi és állatjóléti szempontok továbbra is megszólítják a tudatos vásárlókat.

Az MCS Vágóhíd Zrt. 26 ezer négyzetméteres alapterülettel rendelkező mohácsi üzeme 2017-ben több mint húszmilliárd forintból jött létre, a beruházásból ötmilliárd forint húsipari technológiai fejlesztés volt, amelynek része a vágó-, csontozó- és csomagolási technológia, illetve az automata logisztikai rendszer. A vállalat közlése szerint a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai előírások maximális betartása mellett évente hozzávetőleg egymillió - heti szinten 20 ezer normál, és ezer nagysúlyú - sertést dolgoznak fel Mohácson.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?