Az édestől a csípősig: újabb tétellel bővült a Magyar Élelmiszerkönyv

Az édestől a csípősig: újabb tétellel bővült a Magyar Élelmiszerkönyv

agrarszektor.hu
A jogalkotók kiegészítették a 152/2009 (XI.12) évi FVM rendeletet, a füstöltfűszerpaprika-őrleményről szóló 41-es melléklettel. Ez a március 25-én kihirdetett 8/2020-as agrárminiszteri rendelet tette meg, mely március 28-ától lépett életbe.

A füstöltfűszerpaprika-őrlemény is bekerült a Magyar Élelmiszerkönyvbe, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 8/2020-as agrárminiszteri rendelet a következő, kötelezően betartandó minőségi paramétereket határozta meg a füstöltfűszerpaprika-őrlemények tekintetében:

Kép forrása: NAK

A rendeletben meghatározott paraméterektől eltérő termékek 2022. március 28-áig, előállíthatóak, és a minőségi idejük lejártáig forgalomba hozhatóak. A rendelet teljes szövege ezen a linken olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?