Változás jöhet a pékáruknál Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja
Már véleményezhető a Magyar Élelmiszerkönyv malomipari termékekre vonatkozó előírásainak módosításáról szóló rendelet tervezete.
Már véleményezhető a Magyar Élelmiszerkönyv malomipari termékekre vonatkozó előírásainak módosításáról szóló rendelet tervezete.
Október 18-ig lehet véleményezni a Magyar Élelmiszerkönyv száraztésztákról szóló előírásnak jogszabálytervezetét.
Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyar Élelmiszerkönyv tejtermékekről szóló előírásainak módosítása.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Árfigyelő rendszer legolcsóbb élelmiszereit ellenőrizte.
Terítéken vannak a Magyar Élelmiszerkönyv várható változásai, új szabályozások lehetnek.
Idén sem maradhat le a szilveszteri menüről az év vége sztárélelmiszere, a virsli.
A Magyar Pékszövetség elnöke szerint nem tesznek jót a hazai sütőiparnak az albán pékségek.
Téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést tartottak Magyarországon december 5. és 18. között.
Brutális, ami a tejtermékek árával történik, de meddig tarthat még az áremelkedés?
Íme a legfontosabb tudnivalók, amiket vásárláskor nem ért észben tartani.
Csaknem 500 nevezés érkezett az idei versenyre.
Pontosan meghatározták, milyen kritériumoknak kell megfelelnie.
Változhatnak az előírások.
Július elsejével indul a szezonális ellenőrzés.
Fontos változások jöhetnek a szabályrendszerben.
Napirenden a legfontosabb jogszabályi és piaci változások.
Háromszorosára nőtt a számuk 2010 óta az agrártárca adatai szerint.
Sertéshúst tartalmazó termékeket vizsgált a Nébih.
Viták az élelmiszerek "kettős minőségéről".

A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.