Lehullt a lepel: váratlan dolog derült ki a fűszerpaprikáról
A fűszerpaprika a magyar gasztronómia megkerülhetetlen fűszernövénye, a gulyás, a pörkölt és a paprikás ételek lelke.
A fűszerpaprika a magyar gasztronómia megkerülhetetlen fűszernövénye, a gulyás, a pörkölt és a paprikás ételek lelke.
A jelenleg kapható termékek között is vannak olyanok, melyek külföldről érkeznek így a magyarral keverten értékesítik.
Senki ne lepődjön meg azon, ha egy fűszerpaprika csomagolásán azt látja a boltokban, hogy a magyar termés keverve van a kínaival, illetve a spanyollal.
A magyar prémium minőségű őrölt fűszerpaprika külföldön is keresett termék, de még így is sokat importálunk belőle.
Európa piacát mára elöntötte az olcsó kínai őrlemény, a magyar fűszerpaprikának meg kell különböztetnie magát a tömegárutól.
Évről évre egyre több az import fűszerpaprika a hazai boltokban.
A magyarok egy része még mindig csak az Erős Pistát ismeri.
Pontosan meghatározták, milyen kritériumoknak kell megfelelnie.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.