Lejárt élelmiszereket találtak a híres étteremben

agrarszektor.hu
Egy Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében mintegy 150 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A napokban tartottak ellenőrzést az étteremben a hivatal szakemberei, ahol számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibát tártak fel az ellenőrök.

A hajdószoboszlói 4 csillagos Hotel Silver étterem ellenőrzésekor a hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kilogramm lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve nem nyomon követhető élelmiszert találtak, amelyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A hatóság a jogsértő termékeket a forgalomból kivonta és felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható - írja közleményében a Nébih.

A helyszínen számos higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Többek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság határidő kitűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására - közölte a Nébih.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?