Nagy baj van készülőben: mind megisszuk a levét, ha nem lépünk
Magyarország egyik legnagyobb stratégiai vagyona a jó minőségű termőtalaj, megőrzésére és fenntartására különösen fontos a gondos odafigyelés.
Magyarország egyik legnagyobb stratégiai vagyona a jó minőségű termőtalaj, megőrzésére és fenntartására különösen fontos a gondos odafigyelés.
Június közepén hűvös és esős időjárás uralkodott Ukrajna nagy részén, ami közvetlenül befolyásolta a helyben termesztett gyümölcs minőségét.
Teret hódíthat magának a prémium búza, kérdés, fel vannak-e készülve rá az ágazat szereplői.
Nagyobb mennyiségű, legfeljebb közepes minőségű, rosszabbul tárolható tétel került a nagybani piacokra.
Az élelmiszerek csomagolásán megtaláljuk, hogy azok meddig fogyaszthatók, ám helytelen tárolással ez az időtartam lerövidülhet.
A piacra egyre kevesebb jó minőségű tétel kerül, ez okozza a tavalyinál több mint kétszer magasabb nagybani átlagárat a répánál.
Az élelmiszerboltok tejtermékrészlegeit és raktárait vizsgálták a Szupermenta munkatársai.
A lejárt minőségmegőrzési idejű terméket nem feltétlenül kell kidobni, az útmutatások alapján eldönthető, hogy fogyasztható-e még.
A jövőben végleg eltűnhetnek az élelmiszerekről a lejárati dátumot jelző címkék.
A korábbi évekhez hasonlóan idén március 21-én útjára indult az egész országra kiterjedő tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az első időszak...
Csökken a szeletelt PICK szalámik csomagolásához felhasznált műanyag mennyisége.
Komoly problémákat okozhat az élelmiszerhulladék csökkentését célzó törvény.
Hiánypótló "lejárati útmutatót" készített a Nébih.
702,77 kg nem nyomon követhető terméket is találtak az ellenőrök.

Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.