2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Rekordév után csökkenő húsipari eredmény Gyulán

agrarszektor.hu
Csökkent tavaly az önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. nyeresége a 2015-ben elért, félmilliárdos pozitív rekorderedmény után. A vállalat az idén is 4-5 százalékos árbevétel-növekedést igyekszik elérni, és a távol-keleti piacok felé nyitna.

A 2015-ben még félmilliárd forintos nyereség után várhatóan némileg visszaesik a Gyulahús Kft. eredménye, mivel tavaly többet fordítottak marketingre és az év második felében az alapanyagok drágulása is éreztette hatását - fejtette ki Daka Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek. A 250 dolgozót foglalkoztató Gyulahús árbevétele tavaly elérte az 5 milliárd 300 millió forintot a 2015-ös 5 milliárd 44 millió forint után.

Az árbevétel-növekedés mögött volumennövekedés áll, közel 480 tonnával több terméket gyártottak tavaly, mint egy évvel korábban. A vállalat 200 millió forintos technológiai fejlesztést tervez, és idén is 4-5 százalékos árbevétel-bővülést szeretne elérni.

A cég a japán, a kínai, a koreai és a hongkongi piac felé is nyitna. Daka Zsolt szerint a japánok főként a paprika nélküli, marhából készült, édesebb ízvilágú csemegeszalámit kedvelték, amely a magyar piacon is csak nemrég jelent meg. A kínai és dél-koreai érdeklődők viszont a paprikás, csípős kolbászokat részesítik előnyben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 9. 16:02