Itt a lista: ezek a magyar települések kapnak ingyen földet az államtól

agrarszektor.hu
Megjelent a lista, amely azt a több mint 400 földrészletet tartalmazza, amit a Kormány ingyenesen a helyi önkormányzatok vagyonkezelésébe ad. A szociálisan rászorulók megsegítése érdekében indított program keretében 17 megye 109 települése kap földet, amelyek döntő többsége egy hektáros, de akad köztük 62 hektáros terület is.

Szeptember végén tájékoztatott az Agrárminisztérium, hogy a szociálisan rászorulók megsegítése érdekében programot indítottak, amelynek keretében a kormány 17 megye 109 településének ingyenes földrészletet ad. Akkor 371 földterület vagyonkezelésbe adásáról volt szó, összesen több mint 1230 hektár állami földről, amelyet 5 és 15 év közötti időszakra ingyenesen a települési önkormányzatok használatába bocsát a kormány. Most megjelent a Kormány határozata a közfoglalkoztatási program megvalósítása céljából egyes Nemzeti Földalapba tartozó ingatlanok önkormányzatok részére történő ingyenes vagyonkezelésbe adásáról, és tartalmazza azokat a földrészleteket, amelyeket az egyes települések határozott időtartamra ingyenesen megkapnak. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

EZ IS ÉRDEKELHET
A szeptember végi adatokkal szemben a listában nem 371 földterület szerepel, hanem 431. A földrészletek döntő többdége egy hektáros, de akad 62 hektáros terület is, illetve habár a legtöbb szántó, de találunk fásított területet, rétet, legelőt, valamint gyümölcsöst is. Érdekesség, hogy a listában akad különösen jó minőségű, több mint 1600 aranykoronás földrészlet is, ami 50 hektáros, és Tamási település kapta. 

A részletes lista itt érhető el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?