Ötmilliárd a tejtermelőknek

agrarszektor.hu
December 7-től folyósítják a 2011. évi különleges tejtámogatás második felét, mintegy 5 milliárd forintot. A tejtermelők a pénzt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál bejelentett számlájukra kapják.

A támogatás része annak a 13 milliárd forintnyi uniós pénzforrásnak, amit a tejtermelők idén az őket sújtó hátrányok kezelésére kaptak.

A 2011-es programra új és korábbi pályázók is jelentkezhetnek, amennyiben az előírt, tejtermelő tevékenységre vonatkozó kötelezettségeket teljesítik.
A magyar termelőknek juttatott összeg pontos mértéke függ az igénylők számától, valamint az általuk leadott, kilogrammban meghatározott tejmennyiségtől - írja a privátbankár.hu.

A tejtermelők a 2010/2011. kvótaévben megtermelt és értékesített tej után igényelhették a különleges támogatást, a 2011. március 31-én rendelkezésére álló kvóta mértékéig. A program feltételrendszere nem változott. Az a termelő igényelheti a támogatást, akinek gazdaságilag sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területe van. További előírás, hogy az állattartó rendelkezzen legalább egy hektár egységes területalapú támogatásra (SAPS) jogosult földterülettel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!