Megvan a kormány nagy terve: ez vár a hentesüzletekre Magyarországon

Megvan a kormány nagy terve: ez vár a hentesüzletekre Magyarországon

agrarszektor.hu
2022 december végén jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, mely szerint a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek számára a kormány támogatási keretet biztosít, az eredeti jogszabály 4,5 milliár forintot irányozott elő a célra. A napokban megjelent rendelettervezetben azonban azt látni, hogy 5,33 milliárd forintos keretről beszélhetünk, emellett az egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok is pályázhatnak. A agrártárca tervei szerint több mint ezer hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió forintos támogatásban.

2022 december 22-én jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, hogy a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek számára a kormány támogatási keretet biztosít - írja a Portfolio. Az eredeti jogszabály 4,5 milliár forintot irányozott elő a célra. Az Agrárminisztérium 2023 januári bejelentése szerint üzletenként akár 3 millió forintot is kaphatnak a mikrovállalkozásként működő kis hentesüzletek, amelyek szűk profiljuk miatt kifejezetten nehéz helyzetben vannak a növekvő energiaköltségek, az elszálló infláció és az ársapka miatt.

A napokban pedig megjelent a rendelettervezet a kormány oldalán, amely szerint a „Élelmiszergazdasági és élelmiszerlánc-felügyeleti feladatok” fejezeti kezelésű előirányzat felhasználási céljának, valamint a kifizetésben részesülők körének kiegészítése révén biztosítja - a hentesüzletek támogatását. Az említett költségvetési sor a januárra módosított 2023-as költségvetésben kicsivel több mint 5,33 milliárd forintos kerettel rendelkezik. Most az is világossá vált, hogy egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok is pályázhatnak. A agrártárca tervei szerint több mint ezer hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió forintos támogatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!