Elkerülhetetlen a húsdrágulás

agrarszektor.hu
A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója szerint a takarmányárak drasztikus emelkedése miatt elkerülhetetlen a sertés- és baromfihús drágulása az elkövetkező hetekben.

Februárban csaknem 50 százalékkal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak; éves alapon leginkább a növényi termékek drágultak, több mint két harmaddal a második hónapban. Szabó Márton a Gazdasági Rádiónak elmondta, hogy az áremelkedés csak részben jelenik meg az élelmiszerek fogyasztói árában: fékező hatással van ugyanis az erős piaci verseny.


Az alapanyag egyébként is csak 30-40 százalékban befolyásolja a feldolgozott élelmiszerek árát, bár az is igaz, hogy drágulhat a szállítmányozás, és az energia is. A cukor ára a következő hónapban ugyanakkor már csökkenésnek indulhat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?