MENÜ

Tovább folytatódik a CSEBER „Három a magyar igazság” kampánya

2021.10.11.

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Cseber Nonprofit Kft. szakmai rendezvénye, a CSEBER KONFERENCIA. Az idei évben is széles skálán képviseltették magukat a résztvevők.

 

A Cseber gyűjtőhelyek képviselői mellett a Cseber hulladékgazdálkodó partnerei, együttműködő partnerei: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Növényvédelmi Szövetség is jelen volt. Emellett számos, a témában érintett szakember, a hivatalok és az agrárszaksajtó képviselői is elfogadták a meghívást.

A Cseber 2019-ben indította útjára a „Három a magyar igazság” elnevezésű szemléletformáló programját a növényvédő szeres göngyölegek szakszerű, háromszori kiöblítésének népszerűsítésére, melynek hosszútávú célkitűzése a visszagyűjtött műanyag kannák minél magasabb arányú anyagában hasznosítása.

Az elmúlt években a kampány kiemelt célja volt, hogy felhívja a figyelmet a növényvédő szeres göngyölegek előírásszerű kiöblítésének fontosságára. A megfelelő öblítési technika alkalmazása nem csak a növényvédő szer teljes felhasználását teszi lehetővé, hanem védi a környezetet az esetleges szennyeződéstől, illetve elősegíti a göngyölegek lehető legjobb technika szerinti újrahasznosítását is.

 

99,99-szazalek-cseber

 

cseber 2018-667x600A kampány részeként a Cseber nagy hangsúlyt fektet partnerei – többek között a szerződött gyűjtőhelyeik – széles körű bevonására. A szemléletformáló programot eredetileg három évre tervezték, de a hosszútávú célokat szem előtt tartva a szervezők úgy döntöttek, hogy 2023. év végéig meghosszabbítják.

A Cseber fontosnak tartja, hogy évente egyszer a tágabb szakma összegyűljön és a növényvédő szeres göngyölegek gyűjtéséről és a fenntarthatóságról tanácskozzon. Az ambiciózus 2025. és 2030. évi Európai Uniós célkitűzések a göngyölegek visszagyűjtése területén egyre magasabb elvárásokat támasztanak a magyar termelők elé. A széleskörű tájékoztatás és figyelemfelhívás a kampány kulcsfontosságú része, hiszen a jövő kihívásait első lépésként meg kell ismernünk és csak utána tudjuk megtenni a szükséges lépéseket a cél elérése felé.

Az idei évi gyűjtési eredmények elmaradást mutatnak az elmúlt évekhez viszonyítva, így a Cseber ezúton is kéri a gazdálkodókat, hogy lehetőség szerint még az idei évben vigyék vissza kiürült göngyölegeiket a Cseber gyűjtőhelyekre. A gyűjtőhelyek elérhetőségeit megtalálhatják a Cseber holnapján https://cseber.hu/gyujtohelyek-atveteli-pontok/, ahol térképes kereső is segíti a tájékozódást.

 
Cseber Nonprofit Kft.
Fenyvesi Rita, ügyvezető

cseber_logo-200