MENÜ

Egyre inkább megéri durum búzát termelni „Vetőmagtól a tésztáig” egy sikeres durum búza integráció bemutatása

2014.02.14.

Tisztelt Termelő!

Szeretnénk felhívni figyelmét a társaságunk által kínált tavaszi durum búza termelési lehetőségre.

Az élelmiszeriparral együttműködve társaságunk, az MF Agrária Kft. zárt integrációt működtet, melyben a tésztaipar igényeinek megfelelő magas minőségű durum búza nyersanyagot állíttatunk elő. Az integrációt Magyarország egész területén működtetjük, a terményt olasz, osztrák és magyar malmoknak értékesítjük.

A modell a következő: Ön az általunk biztosított fajtákkal, javasolt technológia betartása mellett termel. A terményt szerződésben rögzített minőségi paraméterek teljesülése esetén garantáltan megvásároljuk Öntől. Lehetőséget biztosítunk még a vetést megelőzően rögzített ún. fix-áras, illetve tőzsdei (MATIF) áron történő ármegállapításra.

Kínálatunkban az olasz Barilla tésztagyártó által minősített durum búza fajták szerepelnek. Az idei tavaszra a GRECALE, SARAGOLLA és LEVANTE kiváló minőségre és magas szemtermésre képes fajták termelését és piacát biztosítjuk Önnek.

 Cukorrépa termelőknek javasoljuk, hogy - igazodva a klasszikus vetésforgó ajánlásához - répa után vessenek tavaszi durum búzát! 2013-ban az Alföld több gazdaságában jelentős területen vetették a tavaszi durumot hibrid kukorica előállításban izolációs növényként. Ezeket a területeket a hibdriddel együtt öntözték, kimagasló hozam és beltartalmi eredményeket –így kimagasló árbevételt - értek el a termelők!

Fontos tudni, hogy a tavaszi durum búza termesztése semmiben sem különbözik a malmi búzáétól! Szemtermése termőhely és technológia függvényében reálisan 4-6 to/ha. Legfontosabb minőségi paraméterei a fehérjetartalom (min. 13,5%), a HL súly (min. 78 kg/hl), az üvegesség (min. 80) és a DON toxin tartalom (max. 1750 µg/kg). A felsorolt minőségi paramétereknek az általunk biztosított fajták teljes mértékben megfelelnek!

A durum búza kurrens, kül- és belföldön keresett termény. Piaca évről-évre kiszámítható, az átvételi árak stabilak és magasak. A 2013-as telephelyi áraink 60-66.000 Ft/to között változtak felrakó hely és minőség függvényében. A 2014-es évre a tavalyihoz hasonló, várhatóan 200-220 €/to árakat tudunk biztosítani partnereink részére, amely ár lényegesen meghaladja a várható malmi búza, illetve kukorica árakat! Ezért javasoljuk a Tisztelt Termelőknek, hogy idén tavasszal vessenek nagyobb területen durum búzát! A tavaszi durum búza betakarítása a nyári hőségnapok előtt megtörténik, amely óriási előny kukoricával szemben.

 

Fémzárolt vetőmag ajánlatunk 2014 tavaszi vetéshez:

Fajta neve: GRECALE (hazai szaporításból)

Ajánlott végfelhasználói ár: 135.000 Ft/to

Kiszerelés: 1000 kg BB, vagy 50 kg pp zsák

Szaporítási fok: II. fok

Csávázás: Biosild Top

A megrendelt mennyiség függvényében a vetőmagot leszállítjuk.

Fajta neve: LEVANTE (import)

Ajánlott végfelhasználói ár: 158.000 Ft/to, vagy 500 €/to

Kiszerelés: 30 kg papír zsák

Szaporítási fok: II. fok

Csávázás: Kinto Duo

Paritás: Dunántúli telephelyre leszállítva. 

Fajta neve: SARAGOLLA (import)

Ajánlott végfelhasználói ár: 158.000 Ft/to, vagy 500 €/to

Kiszerelés: 500 kg BB zsák

Szaporítási fok: II. fok

Csávázás: Kinto Duo

Paritás: Dunántúli telephelyre leszállítva.

Partnereinket részletes technológiával és teljes körű szaktanácsadással támogatjuk!

Fajtáinkról, termesztés technológiai javaslatunkról többet megtudhat honlapunkon: www.mfagraria.hu. Szerződéskötéssel, termesztés technológiával kapcsolatos kérdése esetén kérjük keresse szaktanácsadóinkat!

Kérjük keressen minket és mi megadjuk az Ön telephelyére számolt fix-átvételi ár ajánaltunkat!

InfoTel.:

Csánk L. Bertalan szaktanácsadó,

mobil: 30/955-0723,

Steinmacher László ügyvezető igazgató,

mobil: 20/344-6321

 Agrária