Durva pofont kapott az EU: mi lesz így az olasz tésztákkal?
Brutális pótvámokkal sújtaná az Amerikai Egyesült Államok az olasz tésztagyártókat.
Brutális pótvámokkal sújtaná az Amerikai Egyesült Államok az olasz tésztagyártókat.
A statisztikák szerint egyetlen ország felel az európai tésztatermelés kétharmadáért.
Október 18-ig lehet véleményezni a Magyar Élelmiszerkönyv száraztésztákról szóló előírásnak jogszabálytervezetét.
A kenyér készítése igazi gasztronómiai örömforrás, ugyanakkor élelmiszerbiztonsági és fenntarthatósági szempontból is odafigyelést igényel.
A Gyermelyi Zrt. mintegy 14 milliárd forint értékben bővíti a kapacitásait, illetve napelemes kiserőművet hoz létre.
A Gyermelyi Zrt. 2024-ben a kivitel jelentős növelésével válaszolt a tésztapiac kihívásaira - érdemben nőtt az adózott eredmény is.
A legnagyobb kereskedelmi márkák találkoznak Amszterdamban, megnyílt a PLMA, 20 kiállító van jelen a magyar közösségi standon.
Kevéssé ismert lángosváltozat a rongyos lapótya, amelyet sós és édes változatban is sütöttek régen.
A tojás árának csökkenése a közeljövőben nem várható, mivel több tényező is tovább növeli a költségeket.
Míg korábban inkább csak a formában volt különbség, ma már sok más alapanyagból is készülhetnek.
Egyiptomban tekintettek meg potenciális helyszíneket a létesítménynek és vizsgálták a kikötői infrastruktúrát.
Megjelentek korábban nem ismert termények a magyar üzletekben és a konyhákban is.
Már tudományosan is bizonyított: az emberek szénhidrátok iránti szeretete a neandervölgyi időkre nyúlik vissza - állítja egy tanulmány.
Egyre szélesebb körben nyújtanak alternatívát a húsfélékkel szemben a hüvelyesek itthon.
A magas alapanyagárak, az energia- és üzemanyagköltségek, a logisztikai kiadások és a munkaerőhiány a hazai tésztagyártókat sem kerülték el.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.