MENÜ

Az eredeti nagy szögletes bálázók – továbbra is Hesstonból

2016.02.23.

A Massey Ferguson 2200-as nagy szögletes bálázói immár több évtizede a legendás amerikai gyárban, Hesstonban készülnek, ami garancia a hosszú élettartamra, minőségre és az egyszerű kezelésre.

Massey Ferguson 2200-as széria - minden igényre felkészülve

A piros gyártó nagy szögletes bálázói számos méretű bála előállítására alkalmasak. Az összesen 6 modellel rendelkező család típusjelzéseit is eszerint határozzuk meg: a legkisebb MF 2240 80 x 70 cm-es , míg a legnagyobb MF 2290 120 x 130 cm-es bálákat készít. A hazánkban legnépszerűbb 120 x 90 cm-es méret két verzióval érhető el: MF 2270 és MF 2270 XD (extra tömörségű bálák készítéséhez). A konstrukcióról nem is érdemes többet írni, minthogy szinte változatlan formában 1978-tól ugyanott és ugyanúgy készülnek a gépek, volt bőven idejük kiforrni. Megbízhatóságuk legendás – belsejük nem „kopik szét” nagyüzemi vagy bérvállalkozói tevékenység során sem. Az építési elveknél a gyártó megmaradt a „nyolcvanas” éveknél: minimális elektronika, kevés felhasznált alkatrész és rendkívül egyszerű kezelhetőség. A bálázók nem estek át az anyagtakarékosságon sem– az alkatrészek jelentős része túlméretezett, a felhasznált anyagok vastagok és minőségiek.

MF2200-1

Procut rendszer – hatékony anyagáram és „vezetőpálya”

Az új rendszerrel garantált a folytonos munkavégzés és a sokoldalúság.  A 650 mm, megnövelt átmérőjű adagolórotor nem csak hatékonyabban továbbítja az anyagáramot az előtömörítő kamra irányába, hanem vezetőpályát is nyújt a fenéklemezben található 26 db (120cm bálaszélesség) szecskázó késnek, így biztosítva a kiváló aprítást és tömörítés. Az újdonság nem csak a termelékenységről, hanem a hozzáférhetőségről, karbantartásról is szól. A rotoron egyedülálló módon keményfémmel felrakott, csavarozott fogak találhatók, melynek köszönhetően évekig biztosított a maximális teljesítmény  a legnagyobb hozamban is. A két hidraulikusan kapcsolható és lenyitható késtartó maximális védelmet nyújt az esetleges eltömődések ellen. A kifogástalan hozzáférés kulcsa pedig az oldalirányban teljes szélességében kihúzható tartókonzol.

MF2200-2

ProCut rendszer – V profilú adagolórotor egyesével csavarozott, cserélhető fogakkal, valamint teljes szélességben oldalra kihúzható ikerkéstartó.

Felszedés- tömörítés-kötözés: élenjáró megoldások

A cél, hogy nagy sebességnél is a legjobb felszedést és anyagtovábbítást érjük el. Az MF 2200-ban a 4 terelőcsiga az állandó és biztos behordást biztosítja a bálacsatornába. A rendfelszedőnél egy lengéscsillapító rugó is található a folytonos talajkövetésért még nagy tempónál is. A gépekből elérhető szecskázós verzió is, ahol a teljes munkaszélességben található behordó rotor. A bálázó  belsejében a villák csak akkor továbbítják az anyaghalmazt, ha az előtömörítő kamra teljesen megtelt. Az erőről a piacvezető méretű hajtómű és lendkerék gondoskodik.  Az ideális forma és állag végett a bálázók automatikus tömörség vezérléssel vannak ellátva. A kamráról még érdemes megemlíteni, hogy három oldalról tömörít: felülről két munkahengerrel, valamint az oldalakról.

MF2200-3

Tekintse meg, hogy működik az MF 2200-as bálázó! Videó animációval:

Az eredetileg Hesstonban kifejlesztett dupla kötözőrendszer végett garantált a gyors és pontos munkavégzés.  A por és anyagmaradványok eltakarítása érdekében egy nagy teljesítményű ventilátor állandó légáramot biztosít a kötözőfejeknél. A szelelő-turbina a Massey Ferguson kombájnokból származik, tehát teljesítményben meghaladja egy bálázó elvárásait. Az élettartam növelése érdekében a kötözőfejeket nem kardántengely, hanem lánc hajtja meg. A szerelhetőséget segíti, hogy minden fejet külön-külön ki lehet emelni a helyéről.

Egy ekkora beruházásnál tudjuk, hogy fontos a finanszírozás. Ezért minden MF 2200-as bálázó elérhető az egyedülálló Austro Diesel finanszírozással (4 x 25%). Részletekért érdeklődjön helyi Massey Ferguson kereskedőjénél vagy központi számunkon: 0630-530-5565

MF-2200-4