MENÜ

A biztos siker kulcsa a zavartalan termékenyülésben rejlik

2022.05.19.

Számos olyan tényezővel kell szembe néznünk a termesztés során melyek kedvezőtlen hatással lehetnek kultúrnövényeink termékenyülésére így a terméshozamra is. Ilyen a virágzáskori magas hőmérséklet, a szárazság vagy a nem megfelelő eloszlásban érkező nagy csapadékmennyiség.

 

Így az elvárt hozam nem lesz elérhető a növények támogatása nélkül. Ezekre a problémákra fejlesztette a Timac AGRO FERTILEADER termékcsaládját, melyekkel a kukorica és napraforgó virágzását, termékenyülését és a környezeti körülmények okozta stresszből való kilábalást tudjuk elősegíteni.

A kukorica termékenyülési időszakában jelentkező klimatikus stresszhatások akár 70%-kal is csökkenthetik a hozamot. Ezen hatások orvoslása lombtrágyákkal nem megoldható, mert nem tápanyaghiány okozta problémákról van szó. A FERTILEADER AXIS biostimulátor tartalma fenntartja a növény életfolyamatait a kritikus időszakokban, gátolja az elöregedést, így segíti a növényt kilábalni a stresszelt állapotból. Emellett cinket és foszfort is tartalmaz, így megspórolhatjuk a cinkes lombtrágyát.

A napraforgó hozamát jelentősen tudjuk növelni, ha az összes virág megtermékenyülését biztosítani tudjuk. FERTILEADER GOLD és FERTILEADER ALPHA termékünk a benne található tápelemeknek és biostimulátor komplexnek köszönhetően fokozza a megtermékenyülés biológiai folyamatait, valamint a tápanyagtranszportot, ami elősegíti a kaszatok kitelítődését, továbbá a növény a rendelkezésre álló tápanyagot optimálisan tudja hasznosítani.

A FERTILEADER növénykondicionálókban található SEACTIV biostimulátor komplex egyik fontos összetevője az izopentil-adenin. Ez az alkotóelem fokozza a tápanyagok felvételét, a transzportot végezetül a beépülést is. Serkenti a klorofill szintézisét, fokozva ezzel a termelőfolyamatokat. Gátolja a korai elöregedést, kellő időt biztosítva ezzel a növénynek, hogy kinevelje a termést, és megfelelő ezermagtömeget érjen el. A komplexben található glicin-betain a kritikus időszakokban is szabályozza a növény víz- és tápanyagforgalmát, folyamatosan megnövekedett ellenállóságot biztosít a tenyészidőben – különösen a virágzás és megtermékenyülés során fellépő kedvezőtlen abiotikus hatásokkal szemben.

Az évről-évre tapasztalható szokatlan és olykor extrém körülmények, és a partnereink által mindezek ellenére elért jó eredmények kukoricában és napraforgóban vitathatatlanul igazolják a Timac AGRO termékek hatékonyságát és a biostimulátoros készítmények alkalmazásának létjogosultságát, szükségességét.

Országos lefedettségű szaktanácsadó-hálózatunkkal Ön számára is segítenünk megtalálni a leghatékonyabb megoldást. Az Ön eredménye, a mi sikerünk!

Látogasson el honlapunkra

timac_logo_uj