Változások a FAO budapesti Regionális Irodájának vezetésében

Agro Napló
Megérkezett a portugál Cristina Amaral Budapestre, aki regionális képviselő helyettesként az újonnan kinevezett regionális stratégiai program koordinátor Raimund Jehlevel közösen felügyeli majd az ENSZ szervezet európai és közép-ázsiai tevékenységét.

Cristina Amaral és Raimund Jehle ©FAO/ Giuseppe Napolitano, Giulio Carotenuto

Globális szervezeti és ezzel összefüggésben személyi változásokat jelentett be a közelmúltban az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója, José Graziano da Silva. Ezzel összhangban a napokban megérkezett a szervezet budapesti regionális irodájába, amely a FAO európai és közép-ázsiai működését felügyeli és koordinálja, Cristina Amaral, aki széleskörű nemzetközi tapasztalatát ezután regionális képviselő helyettesként hasznosítja. Az újonnan létrehozott regionális stratégiai program koordinátori pozícióra Raimund Jehlet jelölték ki, aki korábban más funkciót töltött be ugyanitt.

A regionális iroda élén álló regionális képviselő Vladimir Rakhmanin, aki egyúttal a FAO főigazgató helyettese is, ezután szakmai, adminisztratív és menedzsment ügyekben a portugál nemzetiségű Amaral támogatására számíthat, míg a projektek előkészítését, megvalósítását és felügyeletét Jehle végzi.

Ezt megelőzően Cristina Amaral Algériában mint ENSZ vezető koordinátor szolgált, illetve 2009-2013 között a FAO válságkezelési munkáját irányította. Emellett többek között dolgozott az Európai Bizottságnak is Szomáliában és Malawiban.

Szintén európai bizottsági szakmai múlttal rendelkezik a német nemzetiségű Raimund Jehle, aki 1999 óta dolgozik a FAO-nál. 2007-ben érkezett Magyarországra – ez évben települt át Budapestre a FAO római központjából az Európai és közép-ázsiai regionális iroda, illetve nyílt meg a ma már közel 150 főt (többségükben magyarokat) foglalkoztató adminisztratív háttértámogató egység, a globális szolgáltató központ is.

A FAO és Magyarország számos területen működik együtt: jelenleg is működnek hazai támogatásból megvalósuló projektek a szomszédos országokban, illetve évről-évre fejlődő országokból érkező hallgatók egy újabb csoportja kezdheti meg posztgraduális mezőgazdasági tanulmányait a FAO-Magyarország ösztöndíj jóvoltából.

Forrás: FAO

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!