MENÜ

Újra lesz OMÉK

2013.06.03.

Ismét megrendezzük az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást Budapesten szeptember 18-22. között a Hungexpo területén – jelentette be Fazekas Sándor. Az idei kiállítás mottója: A magyar föld legjava. A kiállítást idén a gyökeresen új agrárpolitika szellemében, a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia jegyében rendezzük meg. Aki számít, ott lesz, hiszen ez a felvonulás az agrárium legnagyobb hazai seregszemléje - mondta a vidékfejlesztési miniszter, egyben felkérte a kiállítókat, hogy bátran jelentkezzenek, jöjjenek el és mutassák meg, mire képes a magyar mezőgazdaság.

 

 

 

 

A két évszázados múltra visszatekintő OMÉK, Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági kiállítása. Bemutatjuk a magyarok által megalkotott mezőgazdasági gépeinket, kiváló minőségű magyar élelmiszereinket, ritka és értékes őshonos állatainkat és növényeinket, borainkat, biotermékeinket, pálinkáinkat, kézműves termékeinket.

Az idei OMÉK-nak is kiemelt célja a hagyományos, kiváló minőségű, megbízható és biztonságos magyar élelmiszerek bemutatása és népszerűsítése. Ez az, amely a Minisztérium munkáját nap, mint nap áthatja. Azért dolgozunk, hogy egészséges élelmiszer kerülhessen mindenki asztalára, egészségesebben étkezhessenek a gyermekek a Minta menza programnak köszönhetően és eljussanak az egészséges, magyar élelmiszerek mindenkihez a gazdapiacoknak köszönhetően – tette hozzá a miniszter. Ez kiemelt programként szerepel a tárca 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiájában is.

A kiállítás és vásár kitűnő alkalmat teremt mindenkinek a bemutatkozásra, és egyúttal a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar teljes vertikumának megjelenítésére az alapanyag termeléstől a feldolgozott termékekig. A 2013-as OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű. A kiállítás díszvendége Kazahstan és Oroszország lesz. Az OMÉK a kiállítók számára kitűnő alkalom az információszerzésre, kapcsolattartásra, üzletkötésre és értékesítésre.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a vásár ideje alatt „kitelepül” a Hungexpo területére. A miniszter, az államtitkárok és a háttérintézmények vezetői fórumokat, fogadóórákat tartanak, részt vesznek a helyszínen rendezett konferenciákon és szakmai találkozókon.

A kiállítás saját honlappal rendelkezik, ahol minden fontos információ megtalálható. A honlap címe: omek2013.hu.

(Vidékfejlesztési Minisztérium)