2024. április 20. szombat Tivadar

Új technológiával bővíti gyártókapacitását a békési Optigép Kft.

Agro Napló
Több mint félmilliárd forintos kapacitásbővítő fejlesztést hajtott végre a mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó békési székhelyű Optigép Kft. – tájékoztatta a cég ügyvezető igazgatója az MTI-t.
Fotó: Facebook/Optigép Kft.

Patkás János közlése szerint a beruházás összköltsége 634,25 millió forint volt, ehhez 261,15 millió forint európai uniós támogatást nyertek el a Széchenyi 2020 programban.

A 2021 őszén kezdődött fejlesztés az idén januárban fejeződött be. Először két hegesztő robotot szereztek be, majd egy 50 kilowattos napelemrendszert telepítettek, vásároltak egy új informatikai és marketing rendszert. Kibővítették az összeszerelő műhelyüket egy 274 négyzetméteres fedett színnel és felépítettek egy ezer négyzetméteres irodaházat is – értesült a közleményből az Agro Napló.

Az Optigép Kft. fő termékei a napraforgó- és kukorica-betakarító adapterek, amelyekből évente 400-500 darabot gyártanak. A fejlesztés révén a gyártókapacitás mintegy 10 százalékos bővülését várják – közölte az ügyvezető igazgató.

Hangsúlyozta, hogy a beruházásokkal nem állnak le, folyamatosan fejlesztik gyártmányaikat és gyártási technológiájukat. A közeljövőben tervezik egy 400-600 kilowattos napelem rendszer telepítését, 3D fémnyomtató és lézervágó gépek beszerzését.

A vállalat jelenleg 12 országba szállít, a már meglévő piacok fejlesztése mellett új piacokat is keresnek – mondta.

A társaság 2022-ben 150 embert foglalkoztatott, nettó árbevétele 4,4 milliárd forint, adózott eredménye 600 millió forint volt – ismertette Patkás János.

A nyilvánosan elérhető cégadatok 2021-ben az Optigép Kft.-nél 135-en dolgoztak, a nettó árbevétel 3 milliárd forintot, az adózott eredmény 418 millió forintot tett ki.

 

(Forrás: MTI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meleg, nyár végi idő jön

Meleg, nyár végi idő jön

A hét végéig még szórványosan kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd a jövő hét nagyobb részében többnyire napos, meleg, száraz idő segíti majd nyári...

Mikor jön már az eső?

Mikor jön már az eső?

Nem és nem akar megérkezni a csapadék hazánkba. A hétvégén érkezett hidegfront is hiába lassult le és hullámzott napokig a közelünkben, csak nagyon ki...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!