MENÜ

Sajt- és túrófesztivál Gyomaendrődön – és milliárdos támogatás a kisüzemeknek!

Agro Napló 2023.05.02.

Az Agrárminisztérium újabb 8 milliárd forint mezőgazdasági kisüzemeket segítő támogatásról döntött a napokban – mondta Nagy István a 24. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválon.

Nagy István – Fotó: Fekete István, Agrárminisztérium

 

A tárcavezető kiemelte, az elmúlt időszakban tovább nőtt a kistermelői, kézműves tejtermékek népszerűsége, egyre tudatosabbak a vásárlók. Az agrártárca elkötelezett a kistermelők támogatása mellett, a mostani újabb támogatással már több mint 80 milliárd forintot ítéltek meg több mint 14 ezer kisüzemi gazdálkodónak. Hozzátette: a felhívás keretében 15 000 eurónak megfelelő forint, 5 évre nyújtott egyösszegű, átalány jellegű támogatásra nyújthattak be támogatási kérelmet a kisméretű üzemmel rendelkező őstermelők és vállalkozások. „Folytatjuk a magyar mezőgazdaság megújítását, a Közös Agrárpolitika Stratégia Tervben 5300 milliárd forint jut a magyar vidéknek” – hangsúlyozta Nagy István.

A miniszter rámutatott, a Hármas-Körös völgyében méltó helye és kultúrája van a sajtoknak, a boroknak. A Sajt- és Túrófesztivál a hagyományainkról, a kultúránkról, zenéinkről, táncainkról, a gasztronómiánkról szól. A fesztivál jelentőségét az is jól példázza, hogy hazánkban az elmúlt években nőtt az egy főre jutó sajtfogyasztás – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

 

(Forrás: Agrárminisztérium)