Beindultak a kifizetések: sok magyar örülhet, milliárdokat osztanak szét
Megkezdődött a termeléshez kötött tehéntartás támogatás kifizetésének második üteme.
Megkezdődött a termeléshez kötött tehéntartás támogatás kifizetésének második üteme.
Az idei évben tapasztalt nehézségek ellenére is bővült a mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke és jövedelmezősége itthon.
Óriási változáson megy keresztül a magyar mezőgazdaság, és a java csak most fog jönni.
Dunaharasztiban találkozott Nagy István és Cristophe Hansen uniós agrárbiztos.
Francia és magyar együttműködés kezdődött az európai uniós mezőgazdaság jövőjéért.
Az agrárminiszter a Facebook-oldalára kitett videóban számolt be a szőlő aranyszínű sárgasága elleni védekezés állásáról.
Egyre népszerűbb az Európai Unión kívüli piacokon, így a Távol-Keleten is a magyar sertéshús.
Az agrárminiszter Facebook-oldalán osztotta meg az Állategészségügyi Világszervezet döntését.
Jelenleg is tart az aratás, ezért rengeteg mezőgazdasági munkagép jelent meg a közutakon.
Tönkretenné a gazdákat az EU-Mercosur kereskedelmi megállapodás, de Ukrajna is tovább nehezíti a helyzetet.
Nagy István szerint tönkretenné a gazdákat az Európai Bizottság Ukrajnával kötött megállapodása.
Jelenleg az éghajlatváltozás jelenti az egyik legnagyobb kockázatot az élelmezésbiztonságra.
Továbbra sem engedi be Magyarország a területére az ukrán mezőgazdasági termékeket.
Az idei évben mintegy 11,3 milliárd forint, a 2024-2027 közötti időszakra pedig több mint 45 milliárd forint áll a magyar borászok rendelkezésére.
A felek egyetértettek abban, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek nem veszélyeztethetik az unió agrárpiacait.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.