2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Újabb külterületi út újult meg

Agro Napló
A kormány kiemelten fontosnak tartja a vidéki térségek megerősítését és a megfelelő infrastruktúra biztosítását. A külterületi utak felújításával is segítjük a vidéket – jelentette ki Nagy István.
Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

A tárcavezető kiemelte, a magyar vidék olyan tartalékokkal rendelkezik, amelyek az állandóságot nyújtják ebben a gyorsan változó, gazdasági és társadalmi kihívásokkal teli időszakban is. Éppen ezért mindent meg kell tennünk az agrárium és a vidék megerősítéséért. Nagy István arra emlékeztetett, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében jelent meg két felhívás is, melyek – többek között – a külterületi helyi közutak fejlesztését szolgálták. Ezen pályázatok segítségével összesen csaknem 2500 kilométer hosszú külterületi út újult meg, ami hozzájárult a vidéki térségek fejlődéséhez, az itt élő emberek életminőségének javításához – tette hozzá.  Kifejtette, a kistelepülések számára rendkívül fontosak a jó minőségű külterületi utak, amelyek összekötik a tanyákat, a vállalkozások telephelyét a településsel és segítik igazi gazdasági egységként működni e településeket. Így a komfortosabb élet mellett hozzájárulnak a gazdasági fejlődéshez is.

Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

A miniszter a beruházás kapcsán elmondta, a szakolyi önkormányzat erőfeszítései azért is üdvözlendők, mert a felújított útszakasz a Nyírgelsével való összekötésen túl a környékbeli tanyák és mezőgazdasági területek megközelíthetőségét is javítja – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Nagy István hangsúlyozta, továbbra is lehetőséget kívánnak teremteni az önkormányzatok számára a külterületi közutak fejlesztésére.  Az ezzel kapcsolatos felhívás várhatóan 2024-ben válik elérhetővé. Az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is számítunk arra, hogy a helyi közösségek, a helyi önkormányzatok partnerek lesznek abban, hogy közösen folytathassuk a helyi infrastruktúra, a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztését – fűzte hozzá a tárcavezető.

(Forrás: AM)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Emelt támogatások a tanyákon élőknek!

Emelt támogatások a tanyákon élőknek!

Az Agrárminisztérium által meghirdetett „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című pályá...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!